fbpx Rapport: Oslo kan få for få sykehusplasser Hopp til hovedinnhold

Rapport: Oslo kan få for få sykehusplasser

FLERE PASIENTER: Det er ikke smart å selge sykehustomt, sier Bjørg Sandkjær, som er bystyrerepresentant for Sp og partiets annenkandidat i Oslo. Foto: Terje Pedersen/NTB

Pasientveksten i Oslo blir stor de neste tiårene, ifølge fremskrivninger. Men antall sengeplasser skal ikke økes like mye, noe som kan føre til fulle sykehus.

– Gjennomgang av kapasiteten i prosjektet viser at det med overveiende sannsynlighet vil oppstå en underdekning av sykehustjenester i Oslo, konkluderer analyseselskapet Kommunekonsult i en ny rapport, skriver Aftenposten.

Gjennomgått planene

I rapporten er planene fra Helse Sør-Øst og Oslo universitetssykehus om å legge ned Ullevål sykehus og selge tomten gjennomgått. Rapporten er bestilt av Senterpartiet, men Kommunekonsult understreker at arbeidet er gjennomført på et selvstendig grunnlag.

Sp-representant: – Kan lære av gamle feil

Bjørg Sandkjær, som er bystyrerepresentant for Sp og partiets andrekandidat ved stortingsvalget, kaller konklusjonen for alarmerende.

– Hvis de nye sykehusene bygges med for liten kapasitet, betyr det at kommunen vil få skjøvet over til seg oppgaver som den ikke har planlagt for, sier Sandkjær.

Hun mener løsningen er å ikke legge ned og selge sykehustomten.

– Her kan man lære av gamle feil. Det er ikke smart å selge sykehustomten, sier Sandkjær, med henvisning til at staten nå må kjøpe tilbake eiendom for et milliardbeløp på Aker-området for å få plass til det nye sykehuset der.

Les også:
OSLO 1972: Streik blir den ventede sykepleier-reaksjon på statsminister Trygve Brattclis tilbud til Sykepleieraksjonen 1972. Han vil ikke imøtekomme sykepleiernes krav om tre lønnsklassers opprykk, men vil bl. a. foreslå skattepolitiske tiltak. Her aksjonskomiteen f.v. Anne-Lise Bergenheim, Bjørg Wendelborg, Aud Vinje, Christine Thorstensen, Eva Heyerdahl og Anne-Marie Grøygaard, som holder uravsteming pr. telefon til landets sykehus. det er ventet at de ikke vil godta dette. Foto: Vidar Knai / NTB / Scanpi

Sykepleiens historiske arkiv

Sykepleien har dekket sykepleiernes hverdag helt siden 1912.

Finn ditt gullkorn blant 90 000 sider.