fbpx Vant pris for temautgave om sykepleiernes kjerneoppgaver Hopp til hovedinnhold

Vant pris for temautgave om sykepleiernes kjerneoppgaver

Sykepleien vant onsdag en pris for temautgaven «Hva er egentlig sykepleie?» fra 2019. 

Det er Fagpressen som delte ut årets «Innertier», en pris som premierer «journalistiske arbeider som lykkes spesielt godt med å treffe en definert målgruppe så presist som mulig, med journalistikk som oppleves viktig, nyttig og relevant, nettopp for dem».

 – Grundig og variert

I juryens begrunnelse heter det at

«Sykepleien har viet en hel utgave på mer enn hundre sider på en kritisk gjennomgang av hvordan arbeidsdagen er for en av landets store yrkesgrupper. Bakgrunnen er en omfattende spørreundersøkelse, der fagbladet fikk svar fra 3500 arbeidstakere. Gjennom grundige og varierte reportasjer viser Sykepleien et stort misforhold mellom hva som er intensjonen med yrket, og hva som er arbeidshverdagen deres i praksis. Som prikken over i-en har redaksjonen illustrert reportasjene med utsøkte fotografier.».

Papirutgaven kan bestilles her (gratis for medlemmer, 129 kroner for ikke-medlemmer), eller sees på pdf her, men foreligger også som nettsaker her.

Hederlig omtale

Sykepleien gjorde det også skarpt ved utdelingen av en spesialpris for beste koronasak i 2020. Juryen ga Sykepleien hederlig omtale for sykepleiernes koronaberetninger, en serie på fem videoer av videojournalist Siv Seglem: 

«Da helseinstitusjonene var stengt for de fleste av oss, måtte noen være pandemiens tidsvitner. Gjennom fem videoer forteller sykepleiere historien – fra da korona var et fjernt rykte om noe som hendte i Kina, via katastrofemeldinger fra Italia, til de selv sto der med pasienter som ikke klarte å puste. Enkelt, proft og veldig sterkt!» lød det i juryens begrunnelse.

Se filmene her: Sykepleiernes korona­beretninger: «Jeg blir aldri vant til å se folk i så mye smerte»

Hovedpris til forskning.no

Det var nettstedet forskning.no som stakk av med hovedprisen, «Årets fagblad». De vant også den såkalte graveprisen med en serie om forskningsjuks. Journalistprisen gikk til redaksjonen i Politiforum, mens Fontene stakk av med spesialprisen for beste koronasak med en undersøkelse blant sine medlemmer.

Juryen som delte ut prisene, ble ledet av Kjersti Løken Stavrum, direktør i Stiftelsen Tinius. Jurymedlemmer har vært Morten Løberg, fotograf, Reidun Kjelling Nybø, assisterende generalsekretær Norsk Redaktørforening, Yngve Vogt, Apollon, Henning Aarset, seksjonsleder Norsk helsenett, Nina Thorvaldsen, Mediebyrået IUM og Vegard F. Venli, journalist i NRK.

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse