fbpx «Jeg blir aldri vant til å se folk i så mye smerte» – se sykepleiernes koronaberetninger Hopp til hovedinnhold

Sykepleiernes korona­beretninger: «Jeg blir aldri vant til å se folk i så mye smerte»

Tittel

Vi har gjort videointervjuer med sykepleiere som har stått fremst i korona-kampen. De har sterke beretninger om å få smittesprut i ansiktet, om det å fremdeles slite med mareritt, om å se for seg de døde og om våkenetter. Klikk eller trykk for å se!

.

OSLO 1972: Streik blir den ventede sykepleier-reaksjon på statsminister Trygve Brattclis tilbud til Sykepleieraksjonen 1972. Han vil ikke imøtekomme sykepleiernes krav om tre lønnsklassers opprykk, men vil bl. a. foreslå skattepolitiske tiltak. Her aksjonskomiteen f.v. Anne-Lise Bergenheim, Bjørg Wendelborg, Aud Vinje, Christine Thorstensen, Eva Heyerdahl og Anne-Marie Grøygaard, som holder uravsteming pr. telefon til landets sykehus. det er ventet at de ikke vil godta dette. Foto: Vidar Knai / NTB / Scanpi

Sykepleiens historiske arkiv

Sykepleien har dekket sykepleiernes hverdag helt siden 1912.

Finn ditt gullkorn blant 90 000 sider.