fbpx De neste fem årene forsvinner 500 intensivsykepleiere Hopp til hovedinnhold

De neste fem årene forsvinner 500 intensivsykepleiere

Paula Lykke

Intensivsykepleierne vil ha 100 ekstra utdanningsstillinger for intensivsykepleiere. En positiv helseminister ville imidlertid ikke gi dem løfter på dagens møte.

I formiddag møtte leder av NSFs faggruppe for intensivsykepleierne, Paula Lykke, helseminister Bent Høie.

– Hva snakket dere om?

– Vi ba Høie om å få 100 utdanningsstillinger for intensivsykepleiere i tillegg til de utdanningsstillingene vi har i dag, sier Lykke.

500 forsvinner

I dag utdannes det 140–170 intensivsykepleiere hvert år. Det mener intensivlederen er for lite.

– I løpet av de neste fem årene vil rundt 500 intensivsykepleiere gå av med pensjon. I tillegg er dagens tilgang på intensivsykepleiere for lav i forhold til behovet. Vi ønsker derfor at det opprettes 100 ekstra utdanningsstillinger, slik at tilgangen på intensivsykepleiere styrkes, sier hun.

– Sa Bent Høie ja?

– Han holder kortene tett til brystet, men jeg opplevde at han lyttet til våre argumenter og var positiv. Vi håper helseministeren vil gi oss en forsinket julepresang i forbindelse med oppdragsdokumentet over nyttår, sier Lykke og legger til:

– Jeg hørte Bent Høie på pressekonferansen. Der sa han at en intensivseng er mer enn én seng og teknisk utstyr. Det opplever jeg som at helseministeren anerkjenner vår kompetanse, og det gjør meg optimistisk med tanke på våre krav, sier Lykke.

Vil ha bemanningsnorm

I tillegg til flere utdanningsstillinger ba intensivsykepleierne om at det lages faglig retningslinje om forsvarlig og riktig bemanningssammensetting på intensivavdelinger

– Alle vil være tjent med at det finnes en faglig standard på hvordan bemanningen skal se ut på en intensivavdeling, sier Lykke.

Intensivsykepleierne vil også at myndighetene klargjør fordelingen av utdanningsstillinger som skal gå til videreutdanning innen AIOBK-sykepleie.

– I dag er det bare satt et minstemål på at det skal videreutdannes minimum 450 sykepleiere innen AIOBK. Det vil bli mye enklere og forutsigbart for alle disse spesialiseringene om tallene fordeles ned på hver enkelt utdanning, sier Lykke.

Nå håper faggruppelederen at intensivsykepleierne vil gå en lystigere vår i møte – hvis helseministeren kommer med en forsinket julegave først.

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse