fbpx – Skuffet over Sykehuset Østfold etter dagens styremøte Hopp til hovedinnhold

– Skuffet over Sykehuset Østfold etter dagens styremøte

Nyvalgte fylkesledere sammen med to av de saksøkte sykepleierne

I dag var det styremøte i Sykehuset Østfold. De som forventet at sykehuset ville legge søksmålet mot de fire sykepleierne bort, ble skuffet.

Ganske nøyaktig en uke har gått siden tingretten avviste Sykehuset Østfolds søksmål mot fire spesialsykepleiere. I dag, 22. september, er det første styremøte etter rettssaken. To av de saksøkte sykepleierne, og flere representanter fra NSF, valgte å møte opp.

Dette er saken:

Kort oppsummert startet det hele med at fire spesialsykepleiere stilte krav om fortrinnsrett til en ledig stilling i seksjons nyfødtintensiv ved Sykehuset Østfold i april 2019. Sykehuset avslo kravet, og sykepleierne brakte saken inn for tvisteløsningsnemnda.

I desember i fjor ga nemnda sykepleierne medhold i at de hadde fortrinnsrett. Ledelsen ved Sykehuset Østfold bestemte seg imidlertid for å ikke følge nemndas vedtak og saksøkte de fire sykepleierne. Rettssaken startet 15. september og skulle etter planen gå over fire dager. Slik ble det ikke. 

Sykepleiernes advokat, Magnus Buflod, ba dommerne avvise saken i sitt åpningsinnlegg. Han fikk enstemmig medhold fra dommerne i at søksmålet skulle avvises.

Uavklart om Sykehuset anker

Det store spørsmålet er om Sykehuset Østfold vil anke saken.

Når Sykepleien kontakter Sykehuset Østfolds jurist, Tarjei Thorkildsen fra advokatfirmaet Bahr, sier han at de ennå ikke har tatt stilling til dette spørsmålet.

Sykehuset har fremdeles tre uker på seg til å bestemme hva de ønsker å gjøre.

Flere har i avisspalter ytret forventninger om at styret vil legge saken død. Men det kan se ut til at de blir skuffet.

Administrerende direktør ved Sykehuset Østfold, Hege Gjessing, sier til Sykepleien dagen før styremøtet at det ikke vil bli diskutert i styret om saken skal ankes eller ikke.

– Styret vil bli informert om utviklingen i saken og det som skjedde forrige tirsdag. Vi er ikke ferdige med vurderingen angående anke, sier Gjessing.

Informasjonen overrasker Linda Lavik og Dag Werner Larsen.

– Styret må vel ha noen meninger om hva som har skjedd, eller har Sykehuset tenkt å begå samme saksbehandlingsfeil to ganger? undrer de.

Hva skjedde?

Styremøte Sykehuset Østfold

PÅ PLASS: Både nyvalgt fylkesleder for Viken NSF, Linda Lavik, nestleder Dag Werner Larsen, og nylig avgått fylkesleder i NSF Østfold, Karen Brasetvik, er sammen med to av de saksøkte sykepleierne blant tilskuerne på styremøtet. (foto: Karen Brasetvik)

De to nyvalgte lederne ble værende på styremøtet til siste slutt for å få med seg Hege Gjessings redegjørelse.

– Vi hadde som sagt håpet at styret ville droppe søksmålet og vise omsorg for de ansatte, sier Linda Lavik.

– Hva skjedde?

–  Hege Gjessing informerte styret om saken, og sa at de trengte mer tid på å bestemme hva de skulle gjøre videre. 

– Hva sa styret til det?

–  Det var overraskende lite engasjement for saken, og kun vår tillitsvalgte stilte noen kritiske spørsmål. Det opplevdes veldig rart i en så stor og viktig sak som har, og er, svært belastende for de fire sykepleierne som står midt oppi dette, sier Lavik.

– Hva skjer med de fire sykepleierne?

–  Det er fremdeles uavklart. Verken de eller vi vet hva som skjer. Men de har ikke tenkt å gi seg. De er klar til å kjempe videre, sier Lavik.

– Er dere skuffet?

– Ja.  Jeg må vel kunne si jeg er skuffet over Sykehuset Østfold etter dagens styremøte, sier Lavik og Larsen.

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse