fbpx Ønsker mer satsing på desentralisert sykepleierutdanning Hopp til hovedinnhold

Ønsker mer satsing på desentralisert sykepleierutdanning

André N. Skjelstad

– Vi er nødt til å sikre oss dem som allerede er i helse- og omsorgsstillinger i dag, og andre grupper som allerede er i jobb, mener venstrepolitiker André N. Skjelstad.

Stortingsrepresentant for Venstre, André N. Skjelstad tar til orde for en økt satsing på desentralisert sykepleierutdanning.

– Det vi står oppi i dag, viser at det trengs et betydelig løft, påpeker han i et intervju med Trønder-Avisa [krever betaling].

Politikeren fra Trøndelag argumenterer for at det i neste års statsbudsjett må settes av mer penger til desentralisert etter- og videreutdanning for å komme sykepleiermangelen i møte.

Det er snakk om samlingsbasert undervisning som går over fire år, og som lettere skal kunne kombineres med jobb.

Det er viktig for oss at regjeringen får gjennom de studentene som allerede har kommet inn
Kent Hanssen, nestleder i NSF Student

– Vi er nødt til å sikre oss dem som allerede er i helse- og omsorgsstillinger i dag, og andre grupper som allerede er i jobb, sier politikeren, som også vil utfordre KS til å få på plass flere praksisplasser i kommunene.

Kvalitet foran kvantitet

Nestleder i Norsk Sykepleierforbund Student, Kent Hanssen, sier til avisa at de er opptatt av at det settes kvalitet foran kvantitet i sykepleierutdanningen.

– Det er viktig for oss at regjeringen får gjennom de studentene som allerede har kommet inn. Vi ser at det i dag mangler kvalitet i både teori og praksis, sier Hanssen.

30 år siden oppstart

I år er det 30 år siden den første desentraliserte sykepleierutdanningen ble etablert her i landet.

Det var det som da ble kalt Sykepleierhøyskolen i Tromsø som var først ute, og siden har liknende tilbud blitt etablert en andre rekke steder.

I 2019 var det rundt én av 15 sykepleierstudenter som fikk sin utdannelse gjennom nettbasert eller desentralisert undervisning.

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse