fbpx Regjeringen vil opprette flere enn 1000 nye studieplasser i helse- og sosialfag Hopp til hovedinnhold

Regjeringen vil opprette flere enn 1000 nye studieplasser i helse- og sosialfag

Bildet viser Henrik Asheim.

Mange er i en usikker jobbsituasjon og har søkt seg til høyere utdanning. Nå vil regjeringen øke antallet studieplasser, opplyser Henrik Asheim (H).

Ministeren for forskning og høyere utdanning sier til Aftenposten  at det er viktig å få flere i utdanning og i yrker som samfunnet har behov for framover.

Han foreslår å øke antall studieplasser i høyere utdanning med totalt 4000.

Til Aftenposten sier han:

– Vi foreslår i tillegg en økning på 1 000 studieplasser til høyere yrkesfaglig utdanning.

1123 av plassene i helse- og sosialfag

De nye studieplassene er en del av en utdanningspakke som vil bli lagt frem i revidert nasjonalbudsjett 12. mai. Studieplassene vil bli opprettet fra høsten, dersom Stortinget sier ja.

I regjeringens forslag fordeles 1123 av studieplassene til helse- og sosialfag, 550 plasser til lærerutdanningene, 1472 plasser til matematikk, naturvitenskap og teknologi, 833 plasser til juridiske og økonomisk-administrative fag og 22 plasser til animasjon, utøvende musikk, film og kunst.

Oslomet meldte i går, tirsdag 5. mai, at de vil tilby 700 flere studieplasser, dersom Kunnskapsdepartementet finansierer dem. Flere av disse plassene vil være innenfor helse- og sosialfag.

Blant annet ønsker Oslomet å øke kapasiteten på spesialistutdanninger i sykepleie, som intensivsykepleie. Men prorektor for utdanning ved Oslomet Nina Waaler pekte på at det er utfordringer knyttet til praksisplasser, og ber regjeringen hjelpe til med å løse dette.

Les mer: Oslomet vil utdanne flere intensivsykepleiere

Tiltakspakke i mai eller juni

Utdanningsministeren sier til Aftenposten at han regner med at det blir tilnærmet normal virksomhet ved universitetene og høyskolene til høsten, men at det nok blir aktuelt med noe nettundervisning.

I en tiltakspakke for studiesektoren som kommer i mai eller juni, vil regjeringen komme tilbake med andre tiltak for sektoren, ifølge Henrik Asheim.

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse