fbpx Over 1700 kinesiske helsearbeidere smittet av virus Hopp til hovedinnhold

Over 1700 kinesiske helsearbeidere smittet av virus

Kinesisk helsearbeider med maske

Minst seks kinesiske helsearbeidere er døde av covid-19-viruset, tidligere kalt Wuhan- eller koronaviruset. 1716 har fått påvist smitte, ifølge myndighetene. Nå forlenger SAS stansen av flygninger til Kina.

Kinesiske helsemyndigheter kommer med informasjonen fredag og understreker samtidig at leger og sykepleiere har tatt stor risiko under mangelen på masker og beskyttelsesdrakter.

Lege døde

Tallene kommer en uke etter dødsfallet til den 34 år gamle kinesiske legen som ble kjent for å ha varslet om virusutbruddet. Det skapte sterke reaksjoner blant folk da det ble kjent at politiet først forsøkte å stanse ham i å spre varsler på nettet, og også beskyldte mannen for ryktespredning.

1484 døde

Til sammen 1484 personer har til nå dødd på grunn av det nye koronaviruset i Kina, opplyser myndighetene. Fredag ble det opplyst om 116 nye dødsfall.

De nye dødsfallene skjedde i den hardt rammede Hubei-provinsen, der utbruddet av viruset startet i desember.

Samtidig er det registrert 4823 nye smittetilfeller i Hubei, de fleste av dem er klinisk diagnostisert, opplyser myndighetene. Torsdag steg antallet kraftig etter at myndighetene endret måten de diagnostiserer smittede på. Det samlede tallet på smittede er på 51 986 i provinsen.

Ingen fly til Shanghai og Beijing

SAS forlenger stansen i flygninger til Shanghai og Beijing i Kina til 29. mars som følge av virussykdommen, som nå kalles covid-19.

Berørte passasjerer får tilbake pengene sine, eller kan ombooke billettene.

– SAS fortsetter å overvåke situasjonen i nær dialog med myndighetene, opplyser selskapet i en pressemelding fredag.

Flygninger til Hongkong går som normalt, men reisende kan også få booke om eller refundert sine billetter hit.

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse