fbpx Salget av nesespray øker Hopp til hovedinnhold

Salget av nesespray øker

Medisinhylle på apotek

Salget av reseptfrie legemidler økte i første halvår i år. Særlig gjelder det salget av nesespray mot tett nese ved forkjølelse.

Salget av reseptfrie legemidler, målt i antall doser, økte med seks prosent i første halvår 2019, sammenliknet med samme periode i 2018, viser halvårstallene for salg av reseptfrie legemidler fra Folkehelseinstituttet.

Andelen reseptfrie legemidler som ble solgt i butikk, utgjorde 56 prosent i første halvår i år – det er ett prosentpoeng høyere enn første halvår 2018.

Folkehelseinstituttet tror noe av forklaringen på det økte salget av nesespray var at årets pollensesong startet tidlig og var kraftig.

Mest paracetamol

De første seks månedene i 2019 ble det solgt 3,4 millioner slimhinneavsvellende nesesprayer. Dette er det nest mest kjøpte legemiddelet etter paracetamol i dagligvare, målt i antall pakninger.

Paracetamol er det mest omsatte reseptfrie legemiddelet, målt i antall pakninger. Totalt ble det solgt i underkant av 4,8 millioner reseptfrie pakninger med paracetamol i første halvår. Det tilsvarer i underkant av én reseptfri pakning per innbygger.

Mindre nødprevensjon

Samtidig gikk salget av nødprevensjon ned. Totalt ble det solgt vel 50 000 doser nødprevensjon i første halvår 2019. Det er en nedgang på 11 prosent siden i fjor. Forklaringen på fallet kan være økt bruk av langtidsvirkende prevensjonsmidler, ifølge Folkehelseinstituttet.

Salget av røykeavvenningsmidler som nikotintyggegummi eller plaster økte med 4,7 prosent i første halvår i 2019, sammenliknet med første halvår 2018.

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse