fbpx Lønnsoppgjøret 2019: Brudd mellom NSF og NHO Service og Handel Hopp til hovedinnhold

Lønnsoppgjøret 2019: Brudd mellom NSF og NHO Service og Handel

Eli Gunhild By intervjues

– Vi må erkjenne at partene står langt fra hverandre, men det er et mål å komme til enighet gjennom mekling, sier NSF-leder Eli Gunhild By.

Det er brudd i forhandlingene mellom NSF og NHO Service og Handel om mellomoppgjøret 2019 for Pleie- og omsorgsoverenskomsten.

– Vi må erkjenne at partene står langt fra hverandre, men det er et mål å komme til enighet gjennom mekling, sier forbundsleder Eli Gunhild By i en pressemelding.

Mekling etter ferien

Nå varsler NSF Riksmekleren om bruddet, og arbeidsgiver om plassoppsigelse.

I kommuner og helseforetak tjener ingen sykepleiere som har ti års ansiennitet eller mer, mindre enn 500 000 kroner.

– Vi kan ikke godta at bedriftene i NHO Service og Handel skal ha mulighet til å lønne sykepleierne langt under dette nivået, sier By.

Oppgjøret går nå til mekling. Meklingen vil skje etter sommerferien.

Betent

I fjor høst streiket sykepleierne for bedre lønn og arbeidsvilkår i NHO. Arbeidsgiverforeningen svarte med varsel om lockout, og lønnsoppgjøret havnet derfor på Rikslønnsnemndas bord.

Det var en rasende forbundsleder som mottok nemndas avgjørelse. Dersom ikke meklingen fører frem, kan det igjen bli streik blant sykepleierne i NHO.

Rikslønnsnemndas avgjørelse

I tvisten mellom Norsk Sykepleierforbund og NHO Service og Handel skal følgende gjelde:

  • Pleie- og omsorgsoverenskomsten mellom Norsk Sykepleierforbund og NHO/Service og Handel gjøres gjeldende fra tidspunktet for Rikslønnsnemndas kjennelse til og med 30. april 2020 med de endringer som følger av Riksmeklerens møtebok 2018–003.
  • Det generelle tillegget på kr 1,30 gjøres gjeldende fra arbeidets gjenopptakelse.
  • Det generelle tillegget gjøres ikke gjeldende for ansatte som har sluttet i tiden før avsigelse av Rikslønnsnemndas kjennelse.
  • Det foretas ikke omregning og etterbetaling av overtid, overenskomstmessige endringer, herunder endringer i lønnsgruppeplasseringer mv. for arbeid utført i tiden før avsigelse av Rikslønnsnemndas avgjørelse.

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse