fbpx Historisk lønnsoppgjør i KS: – Vi klarte det! Hopp til hovedinnhold

Historisk lønnsoppgjør i KS: – Vi klarte det!

Eli Gunhild By, NSF-leder

Streiken mellom KS og Unio er avverget. Dermed har sykepleierne fått gjennomslag for et historisk godt lønnsoppgjør. – Vi klarte det! sier en fornøyd forbundsleder.

Unio ble enige med KS under meklingen i kommuneoppgjøret. De 200 sykepleierne som var klare for streik, kunne dermed gå til arbeidet som normalt fredag morgen.

– Vi klarte det, sier NSFs forbundsleder Eli Gunhild By.

Historisk

Sykepleierne fikk et historisk godt lønnstilbud av KS i år. Da Utdanningsforbundets stemmer i Unio sørget for at det samlede lønnstilbudet fra KS ble avslått, og mekling ble en realitet, var det mange sykepleiere som stusset.

– Nå er resultatet klart, og sykepleierne får det opprinnelige lønnstilbudet, sier By.

Noen får 53 000 mer i årslønn

Det betyr at KS garanterer sykepleiere med ti års ansiennitet en minsteinntekt på 500 000 kroner. Maksimalt tillegg for en sykepleier og andre høyskolegrupper med ti års ansiennitet kan derfor bli rundt 53 000 kroner. Det er et tillegg på nesten 12 prosent.

– Er du glad nå?

– Ja, det er jeg. Dette viser at KS tar sykepleiermangelen på alvor, og at det nytter å jobbe strategisk. Dette resultatet har vi som organisasjon jobbet frem sammen; tillitsvalgte, fylkeskontorer, medlemmer og vi på hovedkontoret har jobbet hardt for å få dette til, sier hun.

Lønnseksempel

Sykepleierne med ti års ansiennitet som ligger lavest i forhold til garantilønnsoversikten, vil få en lønnsøkning på 53 000 kroner. Det er bare de som ligger lavest, som vil kunne øke lønnen med 12 prosent.

Eksempel: Har du ti års ansiennitet, og har 447 000 kroner i grunnlønn, er du en av dem som prosentvis vil kunne øke mest i lønn. Har du for eksempel 470 000 kroner i grunnlønn, vil den prosentvise lønnsøkningen bli mindre.

Du kan lese detaljene om KS’ lønnstilbud i protokollen som nå blir gjeldende for sykepleierne i KS.

Venter på staten

Selv om det er en glad forbundsleder Sykepleien snakker med på telefonen etter lønnsoppgjøret i KS, kan hun ikke feire riktig ennå.

– Vi må vente på resultatet fra meklingen i staten, sier hun.

Etter det Sykepleien kjente til rundt midnatt, vil meklingen fortsette ut over fristen.

Lærerne fikk ikke mer

Meklingen har ikke gitt noen ytterligere lønnstillegg for læreren.

– Vi har fått en avtale om utvalgsarbeid. Vi forventer at resultatene fra utvalgenes arbeid vil være viktige inn mot hovedoppgjøret i 2020. Det gjorde at vi kunne akseptere, sier forhandlingsleder i Unio, Steffen Handal, i en pressemelding.

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse