fbpx Marit Kirkevold blir ny instituttleder ved Oslomet Hopp til hovedinnhold

Marit Kirkevold blir ny instituttleder ved Oslomet

Marit Kirkevold, professor i sykepleievitenskap ved Universitetet i Oslo.

Marit Kirkevold skal lede Nordens største sykepleierutdanning ved Oslomet. – Det ser jeg frem til, sier hun.

Marit Kirkevold var Norges første sykepleier med doktorgrad i sykepleievitenskap. Hun har i mange år vært professor og ledet avdeling for sykepleievitenskap ved Universitetet i Oslo (UiO). Nå har hun takket ja til stillingen som instituttleder ved institutt for sykepleie og helsefremmende arbeid ved Oslomet.

«Jeg er svært glad for at Marit har valgt å komme til oss og påta seg denne viktige lederstillingen på Oslomet. Oppstartsdato er ikke helt avklart, men hun vil sannsynligvis være på plass fra semesterstart,» skriver dekan Gro Jamtvedt i en e-post til de ansatte ved instituttet.

Vil fortsatt forske

– Hvorfor vil du skifte jobb, Marit Kirkevold?

– Det er jo vedtatt nye retningslinjer for alle grunnutdanningene innen helse- og sosialfagene, inklusive sykepleierutdanningen, og jeg synes at det arbeidet som følger av dette, er veldig interessant. Det handler om å styrke både grunnutdanningen og etter hvert også masterutdanningene, noe jeg egentlig har brent for hele yrkeslivet, sier hun.

– Ikke noe mer forskning eller undervisning på deg?

– Jo, forskning håper jeg at jeg fortsatt kan få drive med. Jeg tenker at en god balanse her er til det gode både for utdanningen og meg. Dessuten skal jeg fortsatt ha en tilknytning til Avdeling for sykepleievitenskap ved UiO og lede forskerskolen for de kommunale helse- og omsorgstjenestene. Men undervisning blir det nok mindre av. Nå vil det handle mer om å jobbe for å skape gode rammer for forskning og utdanning.

Største institutt i Norden

Instituttet har tre bachelorprogrammer, åtte masterprogrammer, 3200 studenter og 230 ansatte, og blir dermed det største, ikke bare i Norge, men også i nordisk sammenheng.

– Hvilke spesielle utfordringer byr størrelsen på?

– Det betyr at veldig mange studenter skal ha en godt tilrettelagt utdanning og sikres god progresjon. I praksisfeltet, og da særlig i kommunehelsetjenesten, er det en utfordring å få til. Dessuten krever det gode strukturer og rutiner å få til et godt samarbeid i et så stort kollegium. Det blir spennende å se hvordan vi kan få det samspillet, til slik at ressursene kommer studentene og forskningen til gode.

Vil først bli kjent

– Hva blir det første du skal ta fatt på?

– Jeg må bli kjent med organisasjonen og de prosessene den har vært igjennom. Det er jo en veletablert institusjon med mange ressurser. Å bli godt kjent er nok den beste investeringen jeg kan gjøre aller først.

– Er det noen spesielle endringer du har lyst å gjøre på sykepleierutdanningen?

– Den store utfordringen er jo å gi studentene den nødvendige kunnskapen og tryggheten de trenger for å bli gode sykepleiere innenfor de rammene bachelorstudiet gir. Det er mye som skal læres i løpet av de tre årene. Da er vi avhengige av et godt samspill mellom lærerne, studentene og praksisfeltet og å finne frem til nye modeller som kan møte dagens og fremtidens utfordringer.

Gleder seg

– Hva gleder du deg mest til?

– Å komme tettere på grunnutdanningen. Masterutdanningsnivået kjenner jeg godt, men jeg gleder meg til å få større forståelse for grunnutdanningen. Den er grunnmuren for utøvelsen av sykepleierfaget og dermed helt avgjørende for at samfunnet får gode sykepleietjenester.

Marit Kirkevold håper også hun kan få til en god dialog med kollegene om hvordan de kan integrere forskningen godt i utdanningen.

– Det er så lett at forskning og utdanning lever atskilte liv, men de skal jo helst gjensidig påvirke hverandre.

– I november kommer Nokut for å sjekke kvaliteten ved sykepleierutdanningen ved Oslomet. Du gleder deg kanskje ikke like mye til det?

– He-he. Jeg er jo klar over at Oslomet har en vei å gå med hensyn til å løfte utdanningen, så studentene blir fornøyd. Noen grep har allerede blitt gjort. Men det er mange forhold man må ta tak i. Jeg gleder meg til å gå nærmere inn i hvilke muligheter vi har for å løfte oss på dette feltet, sier den nye instituttlederen.

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse