fbpx Oslomet vil bli landets beste sykepleierutdanning Hopp til hovedinnhold

Oslomet vil bli landets beste sykepleierutdanning

Bildet viser Anders Aasland

Styret ved Oslomet har bestemt at sykepleierutdanningen skal bli landets beste. Det vil koste mer enn 20 millioner kroner, sier hovedtillitsvalgt Anders Aasland.

Misnøye og negativ oppmerksomhet har preget utdanningen av sykepleiere ved Oslomet. Nå ber utdanningen om over 20 millioner for å kunne løfte seg til å bli landets beste. Det skriver nettstedet Khrono.

Oslomet har landets største sykepleierutdanning med 1587 studenter i Pilestredet, 491 studenter på Kjeller og 102 studenter i Sandvika.

Styret har bedt fakultetet om plan

Oslomets styre har i sin strategi sagt at universitetet skal ha landets beste sykepleierutdanning innen 2024. Rektor Curt Rice har bedt fakultetet for helsevitenskap komme med en plan for hvordan utdanningen kan nå dette målet, ifølge Khrono.

Onsdag 13. juni skal fakultetets plan legges frem for styret, og ifølge Khrono foreslår fakultetet «en lang rekke tiltak og et forslag til indikatorsett for å måle kvaliteten på utdanningene. I tillegg kommer fakultetet med en prislapp på drøyt 20 millioner kroner på tiltakene.»

– Upresist oppdrag

– Oppdraget fra styret er upresist, sier Anders Aasland til Sykepleien.

Han er sykepleier, universitetslektor og hovedtillitsvalgt for Norsk Sykepleierforbund (NSF) på Oslomet.

– Men har du troen på satsingen?

– Jeg har absolutt troen, men det koster. Det innebærer blant annet at ansatte og tillitsvalgte må involveres. Tillitsvalgte må få nok tid til å være involvert i en så omfattende prosess som å utvikle utdanningen for sykepleiere.

– Vil kreve mer enn 20 millioner

Aasland påpeker at skal utdanningen forbedres, vil det koste mye arbeid og høy innsats for de ansatte.

– Det vil nok kreve mer enn de 20 millionene fakultetet har bedt om fra styret i Oslomet, mener han.

– Er det mye jåleri og fine ord i strategien?

– Ikke fra fakultetets side. Utdanningen har et forbedringspotensial. Det har NSF påpekt i mange år. Men oppdraget fra styret et altså for lite presist, sier hovedtillitsvalgt Aasland.

Vil måles på åtte områder

Fakultetet foreslår at utdanningen skal bli målt på åtte ulike områder, blant annet antall ansatte som har førstekompetanse, antall publiseringspoeng og ulike tall fra Studiebarometret 2017. Barometeret måler studentenes tilfredshet på ulike områder, og fakultetet ønsker i å se nærmere på hva studentene synes om læringsmiljø og utdanningsfaglig kompetanse.

I tillegg ønsker fakultetet at utdanningen skal bli landets beste på nasjonale prøver i anatomi. I dag ligger Kjeller på en 20. plass, Pilestredet på en delt 14. plass og Sandvika på en delt 15. plass.

Fakultetet foreslår også at utdanningen skal måles på mer kvalitative indikatorer som hygiene, kritisk tenkning og kunnskapsbasert praksis.

– Vanskelig å sammenlikne

– Noen konkrete forslag du har likt eller mislikt spesielt?

– Jeg har ikke noe mot å skulle bli best i objektivt målbare prøver. Nå har jeg ikke alle forslagene foran meg. Men når det gjelder ferdigheter som kritisk tenkning og etisk refleksjon, er det vanskelig å sammenlikne seg med andre institusjoner. Her vil resultatene vise seg i utøvelsen av yrket, sier Anders Aasland.

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse