fbpx Stor pågang av spørsmål om kjønn – lanserer ny chat Hopp til hovedinnhold

Stor pågang av spørsmål om kjønn – lanserer ny chat

Bildet viser Tone Aanderaa.

Helsestasjon for kjønn og seksualitet klarer ikke å svare på alle henvendelsene om kjønn fra unge og unge voksne. Derfor tenker de nå nytt.

– Vi har de siste årene opplevd en markant økning i henvendelser fra barn og unge som har spørsmål rundt kjønn og kjønnsidentitet, forteller Tone Bjørnson Aanderaa, helsesøster ved Helsestasjon for kjønn og seksualitet i Oslo.

Hun sier det er et stort behov for hjelp over hele landet.

– Men vi har ikke ressurser til å hjelpe alle som henvender seg til oss. Derfor starter vi en anonym chattetjeneste som er åpen for alle. De som svarer, er fagpersoner med kompetanse innenfor sexologi eller trans.

– En sårbar gruppe

Chatten finnes på ichatten.no og er åpen mandag og torsdag mellom 17 og 20. Aanderaa er en av fem som vil svare på spørsmål. 

I tillegg til henne er det en helsesøster, en sykepleier, en sosionom og en barnevernspedagog. For å sikre anonymitet for dem som spør, vil man ikke vite hvem av fagpersonene som svarer.

Ichatten kan blant annet brukes til å få kunnskap om kjønnsmangfold og utforske egen identitet, hjelp til å knytte kontakter til lokale hjelpetilbud og veiledning til foreldre og foresatte.

– Vi vet at unge som strever med kjønnsproblematikk, er en sårbar gruppe som trenger anerkjennelse og støtte på at de er akseptert som de er, sier Aanderaa.

– Hensikten med chatten er å hjelpe dem med nettopp dette.

Chatten er finansiert av Helsedirektoratet.

Formidler kunnskap

Chattetjenesten kan blant annet gi kunnskap om kjønnsmangfold, hjelp til å utforske egen kjønnsidentitet, hjelp til å finne hjelp lokalt og veilede foreldre og foresatte.

De som svarer på chattetjenesten, har taushetsplikt, men har plikt til å varsle dersom det er fare for liv eller helse.

Les også:

Før lurte de på legning, nå lurer de på kjønn

Noahs åpenbaring

– Ja, vi gir kjønnshormoner til ungdommer

    0 Kommentarer

    Annonse
    Annonse