fbpx Arbeidstilsynet skal granske Bergensklinikkene Hopp til hovedinnhold

Arbeidstilsynet skal granske Bergensklinikkene

Piller, sprøyte og "kokain"
RUS: Bergensklinikken jobber med pasienter som sliter med rusavhengighet. Illustrasjonsfoto: Colourbox

Arbeidstilsynet starter tilsyn av Bergensklinikkene etter å ha mottatt tips om kritikkverdige arbeidsforhold i stiftelsen.

– Vi kommer til å se på virksomhetens systematiske arbeid med helse, miljø og sikkerhet. Vi har sendt et brev til ledelsen i Bergensklinikkene der vi varsler om tilsynet, sier regiondirektør Borghild Lekve i Arbeidstilsynet til  Bergensavisen. [For abonnenter]

Krevde direktørens avgang

Siden slutten av august har det vært stor intern uro i Bergensklinikkene, den største stiftelsen innen rusfeltet i Bergen. Flere mellomledere og tillitsvalgte beskrev da en fryktkultur som følge av administrerende direktør Ole Hopes lederstil, og de krevde at han skulle gå av.

Hope tok over som administrerende direktør i februar. Noen måneder senere vedtok styret å gjøre store endringer i organisasjonsstrukturen, inkludert å slå sammen to klinikker.

Bakgrunn

Bergensklinikkene opplyste tidligere i høst at de avdekket feilrapportering i egne systemer som kan ha en verdi på 3–5 millioner kroner. To ansatte ble suspendert.

– Innledende undersøkelser tyder på at man over tid har unnlatt å skrive ut pasienter som har forlatt klinikken. Så langt ser det ut som at avvik siden starten av 2017 kan være i over 1000 døgn. I verdi kan avviket utgjøre anslagsvis 3–5 millioner kroner, skrev Stiftelsen Bergensklinikkene i en pressemelding den gang..

Les også: