fbpx Ansatte i Bergensklinikkene krever at direktøren går av Hopp til hovedinnhold

Ansatte i Bergens­klinikkene krever at direktøren går av

Bergensklinikken

Mellomledere og tillitsvalgte ved Bergensklinikkene krever at administrerende direktør Ole Hope går av, ifølge BT. Selv sier Hope at han har styrets tillit.

Bergens Tidende [for abonnenter] har møtt 18 mellomledere, tillitsvalgte og teamledere i Bergensklinikken, som har et klart budskap til direktøren.

– Vi opplever at Ole Hope har ført oss ut i en alvorlig krise, og vi ser ingen tegn til at han vil gjøre noe med det. Hvis Hope fortsetter, vil klinikken raseres. Derfor krever vi hans avgang, sier en av mellomlederne, Andreas Heldal.

– Med den fryktkulturen som følger av Ole Hopes lederstil, er det vanskelig å gi god behandling, sier psykologspesialist og teamleder Fredrik Sylvester Jensen.

Stor strid

Hope tok over som administrerende direktør i februar. Noen måneder senere vedtok styret å gjøre store endringer i organisasjonsstrukturen, blant dem at to klinikker slås sammen.

Striden tiltok i forrige uke da klinikksjef Eva Løvaas og fagdirektør Kari Lossius ble suspendert for det styreleder Finn Konow Jellestad hevder er feilrapportering. I ettertid har de to avvist anklagene og beskyldt direktøren og styret for en heksejakt. De har også varslet rettssak for å få jobben tilbake.

De ansatte BT har snakket med er samstemte i at de gir full støtte til Lossius og Løvaas, og at de ikke er enige i grunnlaget for suspensjonene.

Avviser kritikk og krav

Hope og Jellestad svarer de ansatte gjennom kommunikasjonsansvarlig i Bergensklinikken.

– Jeg opplever støtte fra mange kolleger, og jeg har verken nå eller på noe tidspunkt vurdert min stilling. Først og fremst har jeg styrets tillit og vil gjennomføre de oppgaver styret har gitt meg, skriver Hope.

Jellestad skriver at det er styret, ikke Hope, som har fattet beslutningen om omorganisering og suspensjoner.

– Det er styret som har grepet inn i organisasjonsprosessen, fordi vi mente den var på feil spor ut fra den kritiske situasjonen som stiftelsen står i. Det faglige arbeidet står og faller ikke på to personer, skriver styrelederen.

0 Kommentarer

Annonse
Annonse