fbpx Mannlig sykepleier erkjenner overgrep mot unge gutter Hopp til hovedinnhold

Mannlig sykepleier erkjenner overgrep mot unge gutter

Bilde av politilogo på skjorte
PÅGÅTT LENGE: – Etterforskningen har avdekket at overgrepene skal ha pågått langt tilbake i tid. Hvor langt ønsker jeg ikke å uttale meg om nå, sier politiadvokat Hans-Petter Aasen i Sørøst politidistrikt til Radio Norge.

Sykepleieren skal ha jobbet ved barneavdelinger på flere av landets sykehus.

En mannlig sykepleier fra Buskerud som ble pågrepet i desember i fjor og siktet for overgrep mot flere unge gutter, har erkjent forholdene.

Uenig i omfanget

Mannen i 50-årene har sittet i varetekt etter pågripelsen. Mannens forsvarer, advokat Ole Lien, bekrefter overfor Radio Norge at mannen har forklart seg overfor politiet og at han nå har erkjent straffskyld etter siktelsen. Han skal imidlertid være uenig i omfanget av overgrep som politiet mener han har begått.

Sykepleieren skal ha jobbet ved barneavdelinger på flere av landets sykehus. Ifølge radiokanalen har han også jobbet ved sykehus i utlandet og vært tett tilknyttet en frivillig organisasjon i Norge der også barn og unge er med.

Pågått lenge

– Etterforskningen har avdekket at overgrepene skal ha pågått langt tilbake i tid. Hvor langt ønsker jeg ikke å uttale meg om nå, sier politiadvokat Hans-Petter Aasen i Sørøst politidistrikt til radiokanalen.

Han beskriver etterforskningen som både omfattende, tid- og ressurskrevende. Norsk politi har også samarbeidet med utenlandsk politi i saken.

Politiet ønsker å fortsatt holde mannen i varetekt.

Les også: