fbpx Sykehuset Østfold har brutt forsvarlighetskravet Hopp til hovedinnhold

Sykehuset Østfold har brutt forsvarlighetskravet

Sykehuset Østfold på Kalnes.
VIL TA TID: – Problemene er ikke borte og dette vil ta tid, men jeg har tro på at vi skal løse dette sammen, sier Anita Talåsen Granli, Norsk Sykepleierforbunds foretakstillitsvalgte Foto: Sykehuset Østfold

Helsetjenestene ved hjerteavdelingen har i perioder i 2017 vært uforsvarlige som følge av vedvarende problemer med bemanning og tilgang på nødvendig kompetanse, konkluderer fylkesmannen i Østfold.

– Vi tar tilbakemeldingen fra Fylkesmannen på største alvor, sier Helge Stene-Johansen, fungerende administrerende direktør og fagdirektør i Sykehuset Østfold, i en pressemelding.

Tilsynssak

​Fylkesmannen opprettet tilsynssak mot sykehuset etter at NSFs foretakstillitsvalgte, Anita Talåsen Granli, sendte bekymringsmelding om forholdene ved hjerteavdelingen.

Fylkesmannen har nå truffet sin konklusjon: Sykehuset Østfold har brutt forsvarlighetskravet i spesialisthelsetjenesteloven. Helsetjenestene ved hjerteavdelingen har i perioder i 2017 vært uforsvarlige som følge av vedvarende problemer med bemanning og tilgang på nødvendig kompetanse.

Fylkesmannen vil følge opp saken i de faste halvårlige møtene med sykehuset.

Konkrete tiltak

Stor pågang av hjertepasienter gjør at situasjonen fortsatt er krevende i avdelingen.

I løpet av høsten er det besluttet at fire senger skal overføres fra klinikk for kirurgi til klinikk for medisin, som hjerteavdelingen hører innunder. Det er rekruttert femti nye sykepleiere, og det er iverksatt tiltak for å øke kompetansen og for å sikre at medarbeiderne får den opplæringen de behøver, melder sykehuset på sine nettsider.

Har tro på løsning

– Problemene er ikke borte og dette vil ta tid, men jeg har tro på at vi skal løse dette sammen, sier, NSFs foretakstillitsvalgte, Anita Talåsen Granli, i en pressemelding.

Ifølge Granli var det nødvendig å sende en bekymringsmelding til Fylkesmannen, og hun opplever at sykehuset tar dette på alvor. 

– Nå er det viktig at sykehuset følger opp avdelingen tett og evaluerer tiltakene som blir iverksatt, og at tillitsvalgte blir involvert i dette arbeidet, sier hun.

Les også: