fbpx Trine Skaar og Sebastian Dahl skal lede NSF Student det neste året Hopp til hovedinnhold

Trine Skaar og Sebastian Dahl skal lede NSF Student det neste året

Trine Skaar og Sebastian Dahl
LEDERDUO: Trine Skaar og Sebastian Dahl skal representere NSF Students 12 000 medlemmer det neste året. Foto: Kari Anne Dolonen

Nyvalgt studentleder Trine Skaar og nestleder Sebastian Dahl tok rørt imot årsmøtets applaus da det ble klart at de skal lede NSF Student i året som kommer.

73 stemmeberettigede sykepleierstudenter brukte alle sin stemme. En rørt og hes Trine Skaar (23) takket NSF Students årsmøte for tilliten. Den nyvalgte lederen lovet at hennes dør alltid vil stå åpen.

– Jeg og Trine skal bringe «sexy back» til sykepleien, spøkte nyvalgt nestleder Sebastian Dahl (26) i sin takketale og ble belønnet med latter fra salen.

Vil ha en helhetlig utdanning

Trine Skaar er nyutdannet sykepleier fra Oslomet, avdeling Kjeller, mens hennes nye lederkollega er nyutdannet fra Universitetet i Stavanger.

– Har du en hjertesak?

– Ja. Å få til en helhetlig sykepleierutdanning står høyt på lista, sier Skaar.

Dahl er enig.

– Med de nye retningslinjene for sykepleierutdanningen som nå er ute på høring, har vi en gylden mulighet til å påvirke. Den muligheten skal vi ta, lover han.

Kvalitetssikring i praksis

Skaar påpeker at det å sikre studentenes sikkerhet i praksis også blir en viktig jobb fremover.

– Vi skal jobbe for at studentene får god oppfølging og veiledning i praksis. Jeg gleder meg til å ta fatt på ledervervet og den muligheten det gir meg til virkelig å påvirke sykepleierutdanningen, sier Skaar.

– Jeg gleder meg aller mest til å jobbe med alle de fantastiske menneskene som er her på landsmøtet, og for alle de 12 000 sykepleierstudentene vi representerer, sier Dahl.

Hopper i det

– Du sa at dere skal gjøre sykepleie sexy. Hva innebærer det?

– Sexy betyr at noe er attraktivt. Det er det vi skal gjøre. Sørge for at sykepleie blir et attraktivt yrke, sier Dahl.

– Er det noen oppgaver dere vet blir vanskelig eller utfordrende?

– Det er mye nytt å lære. Jeg gleder meg, men det er også litt skummelt, sier Skaar.

– Jeg har litt prestasjonsangst. Jeg blir skuffet om jeg ikke klarer å få gjennomført målene jeg har satt meg, sier Dahl.

Den nybakte studentlederen nikker:

– Vi hopper i det med begge beina.

Nytt styre

Årsmøtet valgte også nytt styre som det neste året består av: Synne Eilertsen, Edel Marlen Taraldsen, Anja Abusland, Ludvig Fløtra og Vegard Henden.

Vara til studentstyret er Mathilde Olbrekk, Charlotte Tro og Ole-Martin Hjemaas. 

Les også:
OSLO 1972: Streik blir den ventede sykepleier-reaksjon på statsminister Trygve Brattclis tilbud til Sykepleieraksjonen 1972. Han vil ikke imøtekomme sykepleiernes krav om tre lønnsklassers opprykk, men vil bl. a. foreslå skattepolitiske tiltak. Her aksjonskomiteen f.v. Anne-Lise Bergenheim, Bjørg Wendelborg, Aud Vinje, Christine Thorstensen, Eva Heyerdahl og Anne-Marie Grøygaard, som holder uravsteming pr. telefon til landets sykehus. det er ventet at de ikke vil godta dette. Foto: Vidar Knai / NTB / Scanpi

Sykepleiens historiske arkiv

Sykepleien har dekket sykepleiernes hverdag helt siden 1912.

Finn ditt gullkorn blant 90 000 sider.