fbpx Stor økning i vold og trusler i Helse Bergen Hopp til hovedinnhold

Stor økning i vold og trusler i Helse Bergen

Haukeland universitetssykehus, Bergen

Størst økning er registrert i psykiatrien.

Spytting, kloring, lugging, trusler, slag og spark er ifølge Bergensavisen [bak betalingsmur] hverdagen for den ansatte i psykiatrisk akuttmottak i Helse Bergen. I hele psykiatrisk klinikk er antall vold- og trusselhendelser gått opp fra 570 i 2016 til 953 i 2017. Denne klinikken står for den største økningen. I hele Helse Bergen ble det registrert 1454 vold- og trusselhendelser i 2017.

Mener økningen er reell

Fungerende personal- og organisasjonsdirektør, Anne Randi Skirbekk, sier til Bergensavisen at noe av økningen skyldes at ansatte er blitt oppfordret til å melde fra, men hun mener likevel økningen er reell. En slik økning ses i resten av samfunnet, og Skirbekk viser til at Arbeidstilsynets undersøkelser viser samme tendens i helsesektoren. I tilsyn Arbeidstilsynet har gjort, oppgir hver fjerde at de har opplevd vold og trusler det siste året.

Én utagerende pasient

Økningen i hendelser ved psykiatrisk klinikk i Helse Bergen knyttes særlig til én veldig utagerende pasient, opplyser klinikkdirektør Kristin Jordheim Bovin. I tillegg viser hun til at psykiatrisk akuttmottak får inn flere rusete pasienter. Hovedverneombud Frank Mo ved divisjon for psykisk helsevern peker på at fortetting av syke pasienter på trangere plass over tid nok også bidrar til flere hendelser.

Melder noen til politiet

Av de 1454 hendelsene i Helse Bergen, ble 20 meldt til politiet. Psykiatrisk klinikk har ikke oversikt over hvor mange anmeldelser som er sendt derfra, men klinikkdirektør Kristin Jordheim Bovin sier til Bergensavisen at det nok sendes flere i måneden.

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse