fbpx Digitalt engasjement Hopp til hovedinnhold

Ny studie Digitalt engasjement

Ung mann sitter med mobil bak gardin.
ENGASJERER: Britiske forskere har studert effektene av digital kommunikasjon mellom ungdom og helsepersonell. Foto: Mostphotos

Teksting og skyping med helsepersonell kan bidra til at unge pasienter holder engasjementet oppe, ifølge ny britisk studie.

Kampen om folks oppmerksomhet har ikke akkurat blitt lettere etter den digitale revolusjonen. Distraksjonene er mange og tiden er knapp.

Dette skaper også utfordringer innen helsevesenet, ikke minst når det gjelder å få unge pasienter til å engasjere seg nok i egen helsetilstand over tid.

En fersk britisk studie indikerer nå at ungdom som har kontakt med helsepersonell gjennom tekstmeldinger, Skype, e-post og andre digitale kanaler, både blir mer engasjert og mer fornøyd med oppfølgingen.

Ansvarliggjør og aktiviserer

– Slik kontakt kan forsterke pasientens autonomi, samt ansvarliggjøre og aktivisere dem, sier professor Frances Griffiths, som har ledet studien, via hjemmesiden til universitetet i Warwick.

– Digital kommunikasjon gir pasientene lettere tilgang til riktig ekspertise når de trenger oppfølging for å håndtere egen helsetilstand.

Forskere fra Universitetet i Warwick og King’s College London har analysert erfaringer fra 20 kliniske spesialistteam i England og Wales.

165 pasienter i alderen 16 til 24 år, alle med langvarige helsetilstander, ble intervjuet. Det ble også 173 helsearbeidere.

Digital kommunikasjon gir pasientene lettere tilgang til riktig ekspertise når de trenger oppfølging for å håndtere egen helsetilstand

Professor Frances Griffiths

Verdifult supplement 

Ifølge studien, som nylig ble presentert i NIHR Journals Library, blir digital kommunikasjon sett på som et verdifult supplement til kliniske oppfølging.

Det påpekes at effekten av slik kontakt er størst når pasientene allerede har etablert en relasjon til den profesjonelle ansikt til ansikt, og når de har behov for fleksibel tilgang, for eksempel ved overgang mellom tjenester, behandlinger eller bosted.

Les også:
OSLO 1972: Streik blir den ventede sykepleier-reaksjon på statsminister Trygve Brattclis tilbud til Sykepleieraksjonen 1972. Han vil ikke imøtekomme sykepleiernes krav om tre lønnsklassers opprykk, men vil bl. a. foreslå skattepolitiske tiltak. Her aksjonskomiteen f.v. Anne-Lise Bergenheim, Bjørg Wendelborg, Aud Vinje, Christine Thorstensen, Eva Heyerdahl og Anne-Marie Grøygaard, som holder uravsteming pr. telefon til landets sykehus. det er ventet at de ikke vil godta dette. Foto: Vidar Knai / NTB / Scanpi

Sykepleiens historiske arkiv

Sykepleien har dekket sykepleiernes hverdag helt siden 1912.

Finn ditt gullkorn blant 90 000 sider.