fbpx Sykepleier tiltalt for uaktsomt drap Hopp til hovedinnhold

Sykepleier tiltalt for uaktsomt drap

Viser inngangspartiet til SNåsa sykeheim
TILTALT: Sykepleieren som jobbet ved Snåsa sykeheim erkjenner ikke straffeskyld. Foto: Marthinsen, Karl Jørgen, NTB scanpix/ Karl Jørgen Marthinsen

En pasient døde av morfinoverdose etter at en sykepleier ga 52,5 milligram morfin over to og en halv time.

En sykepleier er tiltalt for uaktsomt drap etter at en 84 år gammel kvinne døde etter å ha fått injisert 52,5 milligram morfin på Snåsa sykehjem i 2016.

Morfin

Ifølge tiltalen fikk pasienten på Snåsa sykehjem i Nord-Trøndelag 52,5 milligram morfin intravenøst, fordelt på tre sprøyter i en periode på to timer og 25 minutter. 84-åringen døde i underkant av sju timer etter hun fikk den første sprøyten, 25. august 2016, skriver Trønder-Avisa.

Obduksjonsrapporten konkluderte med at kvinnen døde av morfinforgiftning.

Feilmedisinering

Kvinnens forsvarer advokat Harald Stabell, sier til avisen at sykepleieren er kjent med tiltalen, og at hun mener at det ikke finnes grunnlag for domfellelse for uaktsomt drap.

– Hun erkjenner ikke straffskyld, sier Stabel.

Dødsfallet ble rutinemessig varslet til kommunelegen, som mente dødsfallet var mistenkelig. Deretter ble politiet varslet og det ble opprettet en tilsynssak. Den konkluderer med at det foreligger brudd på helselovgivningen, og at kommunen ikke har foretatt en risikovurdering og kartlagt hvilke forhold som kan medføre risiko for feilmedisinering.

Les også:
OSLO 1972: Streik blir den ventede sykepleier-reaksjon på statsminister Trygve Brattclis tilbud til Sykepleieraksjonen 1972. Han vil ikke imøtekomme sykepleiernes krav om tre lønnsklassers opprykk, men vil bl. a. foreslå skattepolitiske tiltak. Her aksjonskomiteen f.v. Anne-Lise Bergenheim, Bjørg Wendelborg, Aud Vinje, Christine Thorstensen, Eva Heyerdahl og Anne-Marie Grøygaard, som holder uravsteming pr. telefon til landets sykehus. det er ventet at de ikke vil godta dette. Foto: Vidar Knai / NTB / Scanpi

Sykepleiens historiske arkiv

Sykepleien har dekket sykepleiernes hverdag helt siden 1912.

Finn ditt gullkorn blant 90 000 sider.