fbpx Stavanger kommune sier opp avtalen med privat sykehjem Hopp til hovedinnhold

Stavanger kommune sier opp avtalen med privat sykehjem

Bilde av Blindensol sykehjems fasade

Blindensol sykehjem er mest kjent for at de nektet ansatt å bruke hijab på jobb. Nå har kommunen sagt opp avtalen med sykehjemmet og pasientene skal flyttes.

Stavanger kommune har sagt opp driftsavtalen med Blidensol sykehjem og vil avvikle driften i løpet av to år. Pasientene må flytte til andre sykehjem.

Det har i lengre tid vært samarbeidsproblemer mellom kommunen og styret på sykehjemmet, skriver Stavanger Aftenblad.

Sier opp avtale for første gang

– Vi vil nå sende en oppsigelse av driftsavtalen ved Blidensol. Oppsigelsesperioden er på to år, og når den perioden er omme, vil vi ikke lenger bruke Blidensol som vårt sykehjem. Da må vi flytte pasientene andre steder, sier kommunaldirektør Per Haarr, til avisen.

Sykehjemmet har fått flere advarsler fra kommunen tidligere, men Haarr sier at de ikke har fått noen tilbakemeldinger. Det er første gang at kommunen sier opp en driftsavtale med et sykehjem.

Vil ikke kommentere saken

Sykehjemmet har også blitt grundig omtalt i mediene etter at det nektet en ansatt å bære hijab på jobb. Dette førte til at saken ble tatt opp i Likestillings- og diskrimineringsnemnda. Nemnda slo fast at hijab-forbudet ved sykehjemmet er i strid med forbudet mot diskriminering på grunn av religion.

Blidensol sykehjem har tidligere også fått krass kritikk fra Arbeidstilsynet. De mener at driftsstyret ved sykehjemmet overstyrer ledelsen. Både når det gjelder daglig drift og HMS-arbeid, og at dette har hatt uheldige konsekvenser for arbeidsmiljøet.

Kirsten Smedvig, nestleder i driftsstyret ved sykehjemmet, ønsker ikke å kommentere saken overfor Stavanger Aftenblad.

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse