fbpx Sykehjem i Stavanger forventer medhold i diskrimineringsnemnda etter EU-kjennelse Hopp til hovedinnhold

Sykehjem i Stavanger forventer medhold i diskrimineringsnemnda etter EU-kjennelse

Bildet viser en kvinne med hijab, sett i profil bakfra.

Et sykehjem i Stavanger mener EU-kjennelsen om at bedrifter kan forby sine ansatte å bruke synlige religiøse symboler på jobb, er en full seier.

Styret i Blidensol sykehjem i Stavanger mener kritikerne bør legge seg flate etter at en kjennelse fra EU-domstolen åpner for at bedrifter kan forby sine ansatte å bruke synlige religiøse symboler som hijab eller kors på jobb, melder NRK.

Sykehjemmet har fått kritikk fra både kommunen og Likestillings- og diskrimineringsombudet etter at de nektet sine ansatte å bruke religiøse hodeplagg i arbeidstiden.

Hylekor

– Vi har hatt et hylekor imot oss som ikke har forstått det, som har kalt oss rasister og all verdens, sier Thomas Middelthon, styremedlem og talsmann for styret ved Blidensol sykehjem i Stavanger.

– Interne regler som forbyr synlig bruk av politiske, filosofiske eller religiøse symboler utgjør ikke direkte diskriminering, heter det i en kjennelse fra EU-domstolen. Kjennelsen er et resultat av et belgisk søksmål fra en kvinne som ble oppsagt fordi hun brukte religiøst hodeplagg på jobb, i strid med bedriftens interne nedskrevne regelverk.

Venter svar i mars

Likestillings- og diskrimineringsombudet konkluderte i desember med at det å forby bruk av religiøse plagg er i strid med diskrimineringsloven. Dette ble klaget inn for Likestillings- og diskrimineringsnemnda – og en avgjørelse er ventet innen utgangen av mars.

– Jeg forventer i at vi får medhold i at vi kan gå inn for vårt nøytrale arbeidsantrekk på Blidensol. Det er alt vi forlanger. Det regner jeg med kommer til å gå i orden nå, sier Middelthon

Les også: Sykehjem sier nei til hijab

Ulovlig hijab-nekt ved sykehjem

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse