fbpx Helsepersonell anmelder stadig flere voldsepisoder Hopp til hovedinnhold

Helsepersonell anmelder stadig flere voldsepisoder

Bildet viser lederen av Norsk Sykepleierforbund, Eli Gunhild By

209 ganger ble trusler og vold mot helsepersonell anmeldt i Norge i fjor, og utviklingen ser ut til å være økende.

209 ganger ble trusler og vold mot helsepersonell anmeldt i Norge i fjor og antall anmeldelser er økende. I løpet av årets to første måneder ble det anmeldt 51 tilfeller av vold og trusler. Dersom trenden holder seg vil det resultere i over 300 anmeldelser innen året er omme, melder Dagsavisen.

Arbeidsgiver sitter med nøkkelen

NSFs forbundsleder, Eli Gunhild By mener arbeidsgiver sitter med mye av ansvaret og nøkkelen til å løse problemene. Hun tror i tillegg at det anmeldes mer vold og trusler mot helsepersonell nå enn før.

– Når det er såpass økende, kan det si noe om at vi har fått mer krevende pasienter, at man ikke er flinke nok til å ta gode nok forholdsregler, og at man ikke har god nok bemanning, men det kan også vært et tegn på at man er blitt flinkere til å anmelde slike episoder, sier By som selv har opplevd truende situasjoner da hun jobbet som sykepleier.

Fagforbundet og Legeforeningen enige

Iren Luther, nestleder i Seksjon helse og sosial i Fagforbundet støtter opp om den konklusjonen.

– Vi har nylig hatt en fylkeskonferanse, og da vi spurte om hvem som utsettes for vold og trusler, rakk alle opp hånda, sier hun.

Også Legeforeningen kjenner seg igjen.

– I kommunehelsetjenesten er det mange som er utsatt, enten i forbindelse med hjemmebesøk, når de er alene på kontoret, eller når man jobber hos legevakt med mer eller mindre gode lokaler rundt seg, sier Marit Hermansen, president i Den norske legeforening til Dagsavisen.

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse