fbpx Bodø sponser ferievikarer Hopp til hovedinnhold

Bodø sponser ferievikarer

Bildet viser penger

Bodø kommune har bestemt seg for å tilby reise- og bostøtte for tilreisende ferievikarer. – En god start, sier hovedtillitsvalgt for Norsk Sykepleierforbund.

Sykepleien skrev tirsdag om at ferieplanene til fast ansatt helsepersonell i Bodø kommune kunne stå i fare hvis ikke kommunen klarte å skaffe nok ferievikarer til sommeren. Nå har kommunen bestemt seg for å gjøre det mer attraktivt å søke seg sommerjobb i Bodø.

3 000 i reisetilskudd

– Som et ledd i rekruttering og sikring av ferieavvikling sommer 2017, iverksetter avdelingen et prosjekt med økonomisk tilskudd for tilreisende ferievikarer, skriver Kirsten Willumsen i en e-post til Sykepleien, på vegne av kommunaldirektør for helse og omsorg, Ingunn Lie Mosti, som er på ferie.

Tilskuddene er en engangs kompensasjon for reisekostnader, inntil 3 000 kroner, og tilskudd til boutgifter på 500 kroner per arbeidsuke.

Kriterier

Kriteriene for å få tilskudd er at ferievikaren har et direkte tilsettingsforhold til Bodø kommune, jobber i minimum 80 prosent stilling, har arbeidsavtale om feriejobb i minimum fire uker og ikke er bosatt i Bodø.

– Har dere hatt lignende tiltak før?

– Dette er nytt i år, sier Kirsten Willumsen.

Skal evalueres

Hun legger til at tilskuddet ikke er lønn. Det utbetales som et engangsbeløp etter søknad med vedlagt dokumentasjon på reise/bo-utgifter fra den enkelte vikar. Siste frist for å søke tilskudd er 31. august 2017.

Prosjektet skal evalueres høsten 2017.

– Fornøyd, Jørgen Bjørnstad, hovedtillitsvalgt for Norsk Sykepleierforbund i Bodø kommune?

– Ja, man må jo nesten være det, og samtidig håpe at det er nok. 2 000 kroner i bostøtte per måned er jo mye mer enn ingenting, og gjør jo at studenter/vikarer sitter igjen med noe. Men det viktigste er å få besatt de faste stillingene.

 

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse