fbpx Teknologihjelp på nett for hjemmeboende Hopp til hovedinnhold

Teknologihjelp på nett for hjemmeboende

Illustrasjonen viser en kvinne som holder opp en mobiltelefon i en stue.

I dag lanseres en nettside som skal hjelpe hjemmeboende med kognitiv svikt i en stadig mer teknologisk hverdag.

For en tid tilbake hadde satiresiden 5080.no en sak om en sønn som kom hjem til jul for å fikse PC, TV og stavekontroll på mobil.

Sønnen var riktignok på søndagsmiddag månedlig, men tok en ekstra grundig teknologisk sjau i jula, ifølge humorartikkelen, som nok kan ligge smertelig tett opp til virkeligheten for mange.

Roboter og fjernkontroller

Hverdagens teknologiske utfordringer – men også muligheter – for eldre og folk med kognitiv svikt, er også utgangspunktet for nettsiden hvakanhjelpe.no, som lanseres i dag.

Her har man blant annet samlet informasjon om hjelpemidler og smarte løsninger som kan lette hverdagen, deriblant mobiler med store knapper, forenklete fjernkontroller og robotstøvsugere.

Her er også en rekke praktiske råd om hvordan hjemmet kan innredes, for eksempel ved bruk av kontrastfarger, bevegelsessensorer, komfyrvakt, støttehåndtak og merking av dører, skap og skuffer.

Inngår i handlingsplan

Prosjektet har fått en halv million i tilskudd av Barne- og likestillingsdepartementet (BLD), og er et av tiltakene i regjeringens handlingsplan for universell utforming.

Det hele gjennomføres av Senter for fagutvikling og forskning, Utviklingssenter for sykehjem og hjemmetjeneste i Oslo kommune (SFF).

Nettsiden er også tilknyttet kunnskapstjenesten Almas hus, som har en visningsleilighet på Aker Helsearena, der de ulike løsningene kan tas i nærmere øyesyn.

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse