fbpx Årets bilde 1979 Hopp til hovedinnhold

Årets bilde 1979

Babyen som ble reddet, heter Nam Nguyen. I dag 36 år gammel og bosatt i Bergen.

I kjølvannet av Vietnamkrigen flyktet hundretusener av vietnamesere over havet i utrygge og gamle båter. Flyktningstrømmen varte fra slutten av 1970-årene og inn i 1980-årene. På bildet ser vi journalist Erling Borgen med et barn som ble plukket opp fra Sør-Kinahavet i 1979. Han befant seg på det norske lasteskipet «Lysekil» sammen med Aftenpostens fotograf Erik Berglund. De var utsendte reportere, men deltok også i selve redningsaksjonen. Her løfter Borgen et spedbarn opp i skipet. Bildet ble senere kåret til årets bilde.

Babyen som ble reddet, heter Nam Nguyen og er i dag 36 år gammel. I et intervju med Aftenposten i 2010, fortalte han at han jobbet i aluminiumsbransjen og var bosatt i Bergen.

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse