fbpx Trine-Lise Gjesdal Hopp til hovedinnhold

Trine-Lise Gjesdal

Journalist Send e-post
BIlde av Trine-Lise Gjesdal

Innlegg av Trine-Lise Gjesdal som journalist:

Har pandemien endret ditt syn på sykepleieryrket?

I mediene har enkelte sykepleiere uttalt at de nå ønsker å slutte som sykepleiere. Andre er redde for at færre vil søke om opptak ved sykepleierutdanningen. Spørsmålet er om pandemien har endret ditt syn på sykepleieryrket?

Svensk bistand

Under andre verdenskrig sørget Sverige for helsekontroller av norske barn.

Årets bilde 1979

Babyen som ble reddet, heter Nam Nguyen. I dag 36 år gammel og bosatt i Bergen.

Historisk streik

18. september 1972 gikk norske sykepleiere ut i streik for første gang.

Hjelper med livet fram til døden

Lindring av andres lidelser, er hjertet i grunnleggende medisin, mener Karen M. Riddervold. Hun er sykepleier ved Fransiskushjelpen i Oslo og hevder å ha verdens beste jobb.

Bildet viser to eldre mennesker som sitter på en benk og ler.
Mindre ensomt i Norge

Man skulle tro at eldre er mer ensomme i Norge enn i andre europeiske land. Særlig om man tar i betraktning andre kulturer som mer familieorientert. Slik er det visstnok ikke.

Bildet viser helsepersonell foran islandsk flagg.
Unik lønnsøkning på Island

265 islandske sykepleiere sa opp stillingene sine i sommer etter tvungen lønnsnemnd. Nå har en spesialdomstol likevel bestemt at lønningene skal økes.

Gi litt mer blaffen!

Forskere ved NTNU utvikler en ny metode som kan hjelpe deprimerte mennesker. Terapiformen metakognitiv terapi går ut på å gruble mindre, og gi litt mer f ….

Liten koffert med stor omtanke

To nybakte mødre, som hadde født barn med Downs Syndrom, bodde vegg i vegg med hverandre på intensivavdelingen i seks uker i 2013 ute å vite om hverandre. Deres opp- og nedturer resulterte i Veslas koffert.

Et dykk i arkivet

Året er 1964 og vi befinner oss på Vor Frue Hospital i Oslo. Hospitalet har åpnet sykepleierskole og en velutdannet – må sies – forstanderinne, viser hvordan en god sykepleier skal håndtere et spedbarn.

Islandske sykepleiere vil til Norge

Den økonomiske krisen på Island er langt fra over. Nå er det helsetjenesten som får føle etterdønningene. 258 sykepleiere har sagt opp stillingene sine. Samtidig!

Bildet viser Meenakshi Johar og Abdul Suleman
Dement i ukjent landskap

Når norsken forsvinner og personalet er ukjent med pasientens kultur, kan det være vanskelig å gi et godt tjenestetilbud.

Annonse
Annonse