fbpx Billigsalg på pensjonerte sykepleiere Hopp til hovedinnhold

Billigsalg på pensjonerte sykepleiere

Fra 1. juli kan pensjonerte sykepleiere arbeide på såkalte pensjonistvilkår uten å få avkortet alderspensjon. – Ikke noe å juble for en lønn på 186 kroner timen, mener pensjonerte sykepleiere.

Etter gjeldende regelverk kan en pensjonert sykepleier kun jobbe inntil 20 prosent stilling uten at alderspensjonen avkortes. Denne grensen trådte i kraft fra 1. april 2016. Med lovforslaget som Regjeringen nå fremmer kan sykepleiere som arbeider på såkalte pensjonistvilkår unngå avkortning av alderspensjonen.

− I Statens pensjonskasse og i KS-området er det allerede slike ordninger. Nå følger vi opp med et forslag om å innføre tilsvarende unntak også for medlemmer i pensjonsordningen for sykepleiere, heter det i en pressemelding fra Arbeids- og sosialminister Anniken Hauglie.

– Vi er glade for at det nå ser ut til å bli en løsning for de pensjonistene som vil jobbe like mye som de gjorde før 1. april, sier Norsk Sykepleierforbunds (NSF) forbundsleder Eli Gunhild By.

Ikke noe å juble over

Da loven om ny redusert grense for pensjonerte sykepleiere på 20 prosent ble vedtatt, mottok Sykepleien flere henvendelser fra pensjonerte sykepleiere som uttrykte misnøye med endringen, som betydde at de maks kunne jobbe 7 – 7,5 timer i uka uten å få redusert alderspensjon

En av dem var pensjonert jordmor Eirin Kristin Møllen.

 – Hva mener du om muligheten til nå å kunne jobbe på pensjonistvilkår?

– Jeg synes det er skuffende at NSF er så veldig fornøyde med den nye loven. For spesialsykepleiere og jordmødre som det er mangel på i Norge er dette et dårlig tilbud. Det blir ikke betalt og verdsatt for kompetanse og erfaring. Jeg vil ikke arbeide på en travel fødeavdeling for halvparten av lønnen til en nyutdannet jordmor. Loven starter fra 1. juli. Da er det ferie, høysesong og svært slitsom å arbeide med ukjente ferievikarer. Vikarer leies inn gjennom vikarbyråer til høy timelønn pluss reiseutgifter og hybelutgifter. Så skal spreke oppgående pensjonister være lykkelig for en timelønn på 186 kroner timen og et tillegg på 4 kroner, sier Eirin Kristin Møllen.

Grov nedvurdering av pensjonerte sykepleiere

Hun får støtte fra 68 år gamle Torhill Cappelen som gikk av med alderspensjon 62 år gammel etter mer enn 30 års fartstid i offentlig sektor, og fortsatt yrkesaktiv.

– Forslaget innebærer en grov nedvurdering av pensjonerte sykepleiere.

Les: Sender pensjonister ut av arbeidslivet

Jeg vil ikke arbeide på en travel fødeavdeling for halvparten av lønnen til en nyutdannet jordmor.
Eirin Kristin Møllen

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse