fbpx NSF hjelper kommunepolitikere Hopp til hovedinnhold

NSF hjelper kommune­politikere

Folkevalgte i landets kommuner savner nødvendig informasjon når de skal fatte helsepolitiske vedtak. Nå har NSF laget en infografikk for å fylle noe av behovet.

På oppdrag fra Norsk Sykepleierforbund (NSF) ble det i vår gjennomført en undersøkelse blant kommunepolitikere om kunnskapen de har om helse- og omsorgspolitikk. Undersøkelsen viste at politikerne ønsket mer informasjon og større engasjement fra NSF og andre fagforbund.

– Dette signalet har NSF tatt på alvor, og laget en to minutters infografikk spekket med konkret informasjon som i dag sendes til alle landets kommunepolitikere, forteller NSFs kommunikasjonssjef Arvid Libak.

 

Tette kunnskapshullet

Av undersøkelsen «Kartlegging av lokalpolitisk og administrativ samarbeidskultur» går det fram at mange folkevalgte «opplever at de ikke har noe annet valg enn å stole på administrasjonen og deres utredninger».

For å tette dette kunnskapshullet ønsker kommunepolitikerne blant annet at fagorganisasjonene og deres tillitsvalgte bidrar til å øke deres kompetanse og kjennskap til sektorene innenfor helse, velferd, pleie og omsorg.

Mer aktive tillitsvalgte

Konkret nevner kommunepolitikerne at tillitsvalgte bør delta i møter hvor det er relevant at de er med. De ønsker også at tillitsvalgte på eget initiativ tar kontakt og informerer om situasjonen i sin sektor. Flere politikere mener også at de tillitsvalgte bør delta direkte i folkevalgtopplæringen som gis til nye folkevalgte nå etter valget.

I tillegg til infografikken som i dag sendes kommunepolitikerne, arbeider NSF med en utdypende presentasjon som hovedtillitsvalgte i kommunene kan bruke i møtet med politikerne. 

Vi ønsker mer informasjon og større engasjement fra NSF.
Kommunepolitikere

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse