fbpx Ønsker ikke niqab-forbud Hopp til hovedinnhold
Studentparlamentet ved HIOA:

Ønsker ikke niqab-forbud

Studentparlamentet ved Høgskolen i Akershus og Oslo (HiOA) vil ikke ha niqab-forbud så lenge det ikke kommer i konflikt med helse, hygiene og trygghet. 

Studentene ved høgskolen er ikke enig med forslag et «Studenters bruk av ansiktsdekkende plagg» som har kommet fra administrasjonen ved HiOA.

Studentparlamentet mener at «bruk av ansiktsdekkende hodeplagg i de fleste undervisningstilfeller ikke vil være et hinder for gjennomføring. Vi opplever at hvis så er tilfellet går dette mer på hva en foreleser eller medstudent selv finner ubehagelig, og ikke hva som er praktisk gjennomførbart».

På eksamen mener studentparlamentet at det bør være mulig å finne en løsning for sikker identifikasjon. De ber myndighetene vurdere nasjonale retningslinjer for alle undervisningsinstitusjonene.

Bryter med høgskolens profil

Studentene mener et totalforbud mot niqab ikke er i tråd med profilen til høgskolen. Det skal være lik rett til utdanning, hvor mangfoldighet er en del av strategien for høgskolen.

– Høgskolen må gå gjennom de ulike utdanningene og se på hvor det faktisk er umulig å bruke et plagg som dekker ansiktet. Og så må de ha en faglig grunn som ikke er åpen for tolkning, slik at de kan svare framtidige studenter allerede før de starter på høgskolen, sier Tord Øverland, leder av Studentparlamentet, til Khrono.no. Han mener at man må se på dette på nasjonalt nivå, slik at alle universitet og høgskoler har en felles holdning.

Trygghet, helse og hygiene

Studentparlamentet er enig med administrasjonen ved HiOA i at niqab ikke kan brukes dersom det er en fare for tryggheten til studentene i verksteder og på laboratorium. Studentene må også innrette seg etter kravene til klede der de skal ha praksis, for eksempel i helsevesenet.

 

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse