fbpx Money, money, money Hopp til hovedinnhold

Money, money, money

120 ansatte i helse- og omsorgssektoren fått brev om oppsigelse i Halden kommune. Det har det blitt musikkvideo av.

Halden kommune må spare penger. Nå har 120 ansatte i helse- og omsorgssektoren fått brev om oppsigelse. De ansatte viser likevel initiativ og at galgenhumoren lever i beste velgående.


I have a dream

De dårlige nyheten førte til en politisk kommentar i form av en  musikkvideo med Abbas hitlåter: "Money money money" og "I have a dream" .

Halden ordfører Thor Edquist stiller også opp i videoen: "De ansatte tigger om mer penger, men han viser at pengepungen er tom".

- Morsomt og flott initiativ fra sykepleiere og andre ansatte i Halden kommunes helsetjeneste, sier NSFs fylkesleder, Karen Brasetvik.

Foto: Skjermdump fra Youtube


Good Enough

– Det var så mye negativt fokus på lite penger i kommunen, så vi ville gjøre noe for å fokusere på det positivte. Da kom ideen om sang og musikkvideo opp, forteller Beate Andersen, en av initiativtakerne og avdelingsleder på sykehjemmet til Halden Arbeiderblad,  og dermed ble ideen om sykehjemskoret Good Enough født.


Fornøyd

Ordfører Edquist har sagt at han er fornøyd med den ferdige videoen. Det er elevene Anastasija Kuznecova, Johanne Løvli og Rebecca Bosy ved Glemmen videregående skole som har laget den.

- Kjempeflott ble den. Gratulerer med et morsomt tiltak som piffer opp hele kommunen. Dette er galgenhumor på sitt beste! Og, som så mye annet i Halden, et dugnadsprosjekt, skriver ordføreren i sin blogg.

Sangene er spilt inn i Hitsville studio som tilhører Ole Evenrud.

Les også:
OSLO 1972: Streik blir den ventede sykepleier-reaksjon på statsminister Trygve Brattclis tilbud til Sykepleieraksjonen 1972. Han vil ikke imøtekomme sykepleiernes krav om tre lønnsklassers opprykk, men vil bl. a. foreslå skattepolitiske tiltak. Her aksjonskomiteen f.v. Anne-Lise Bergenheim, Bjørg Wendelborg, Aud Vinje, Christine Thorstensen, Eva Heyerdahl og Anne-Marie Grøygaard, som holder uravsteming pr. telefon til landets sykehus. det er ventet at de ikke vil godta dette. Foto: Vidar Knai / NTB / Scanpi

Sykepleiens historiske arkiv

Sykepleien har dekket sykepleiernes hverdag helt siden 1912.

Finn ditt gullkorn blant 90 000 sider.