fbpx Sykehusdirektør i retten Hopp til hovedinnhold

Sykehusdirektør i retten

I dag startet rettssaken mot Oslo universitetssykehus og et ektepar som skal ha fungert som mellommenn i utnyttelse av tre filippinske sykepleiere.

Både sykehuset og ekteparet er tiltalt for overtredelse av utlendingsloven for utnyttelse av de tre filippinske sykepleierne eller medvirkning til dette. Sykehusdirektør Bjørn Erikstein må selv møte i Oslo tingrett.

Strafferammen for lovbruddene er på inntil to år.

Oslo universitetssykehus (OUS) er tiltalt som medskyldig, da det var sykehuset som tok initiativet til å skaffe foretaket utenlandsk arbeidskraft.

I mars i fjor ble det kjent at tre filippinske sykepleiere hadde tatt opp mot 300 000 kroner hver i lån, og overført mesteparten av pengene til en mellommann som skulle skaffe dem jobb som operasjonssykepleiere ved OUS.

Blant annet skal de ha betalt 11 000 kroner hver i måneden i husleie til mellommannen, og 4 600 kroner i måneden for at han privat underviste dem i norsk.


– Får klarhet

– Det er bra at saken kommer opp for retten, så vi får klarhet i dette, sier Frank Ryghaug, sykepleier og klinikktillitsvalgt på klinikk for kirurgi og nevrofag.

Han har hatt jevnlig kontakt med de tre filippinske sykepleierne. Rygheim er glad for at de nå har fått fast jobb på OUS. Men det er på sengepost, ikke på operasjonstuen.

– Men de har fått ordna forhold, konstaterer han.


– Ny holdning

Ryghaug mener også at OUS viser en ny holdning overfor spesialsykepleierne, som nå får lønn under spesialisering.

– Det er en bedre måte å tilnærme seg problemet med manglende operasjonssykepleiere enn metoden som førte OUS i retten, sier han.

Les mer:
Tiltalt for å ha utnyttet fillipinske sykepleiere
- Kan ikke behandle kvinner som varer
OUS-ansatte avhøres om filippinere

Det er satt av 16 dager til saken, ifølge Aftenposten.



 



 



 

Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse