fbpx Dumsnille sykepleiere, fortjener ikke noe bedre! Hopp til hovedinnhold

Dumsnille sykepleiere, fortjener ikke noe bedre!

Vi må stå mer samlet og være mer synlig både i media og i politikken.

Arthur Bucardt som er en kjent hotelleier og investor holdt den 13 april et foredrag i Bergen som omhandlet hvorvidt helse Norge trenger sykepleiere. Buckhardt er overbevist om at sykepleiere er den viktigste yrkesgruppen helsevesenet har, fordi det har han selv erfart, men han innrømmer samtidig at han egentlig ikke vet hva sykepleierne faktisk gjør.

Sykepleier begrepet blir for mange for diffust. Hva gjør egentlig en sykepleier? og hvorfor er sykepleieren så viktig for helse og sosialsektoren?

Arthur er ikke i tvil om at uten sykepleierens omsorg og kunnskap, så hadde pasientene ikke kommet levende ut av sykehuset. Det er sykepleieren som iverksetter behandling forordnet av legen, og som følger opp med sine kunnskaper og kompetanse, slik at pasienten skal ha nytte av behandlingen.

Buchardt påpeker videre at sykepleierne kanskje ikke er kritisk nok i forhold til de nedskjæringene som helsevesenet nå gjennomfører. I takt med nedskjæringer forsvinner jo også viktige støttefunksjoner, og faglig oppfølging. Kan vi som faggruppe akseptere dette?

Sykepleierne besitter en kunnskap og en erfaring som næringslivet aldri vil kunne komme i nærheten av å eie, men sykepleierne er så opptatt av å hjelpe andre, at de glemmer å stå opp for seg selv.

Alle skjønner at det er viktig å ha kunnskap og god opplæring for å kunne jobbe som pilot, men få vet hva som skal til for å utøve god sykepleie. Arthur påpeker at han har erfart hvor krevende jobb en sykepleier har. Sykepleieren formidler omsorg og trygghet med sin nøyaktighet. og kunnskap om behandlingsforløp og komplikasjoner som kan oppstå. Han påpeker videre at det er ingen annen yrkesgrupper som kan gjøre det sykepleieren gjør.

Sykepleierne er for snill, formidlet han litt prøvende mot salen, Dere må begynne å stå på kravene. Og kanskje er det på tide å endre yrkestittel. Sykepleier er en rolle som er vanskelig å definere. Pasient konsulent, eller helserådgiver vil kanskje være mer riktig tittel i tiden vi lever i.

Han påpeker også det mange sykepleiere omsider har skjønt. Vi må stå mer samlet og være mer synlig både i media og i politikken.

Avslutningsvis er det bare en ting å si: dersom sykepleierne fortsetter med å være så dumsnille som de er i dag, så får vel yrkesgruppen kanskje som fortjent.

Som sykepleier vet jeg at sykepleierens funksjon i samfunnet endrer seg med tiden. Sykepleieren har alltid vært talsperson for pasienter og pårørende, vi fremmer et trygt miljø, forsker, deltar i utforming av helsepolitikk, pasientadministrasjon og ledelse av helsetjenesten. Gjennom arbeidet vårt møter vi mennesker i alle livsfaser og ofte i sårbare situasjoner. Sykepleierens kunnskap, empati og ferdigheter er således viktig for at helse og omsorgstjenestene til pasientene skal ha god kvalitet.

Det var var både tankevekkende og inspirerende å høre Buchardts innlegg, kritikken var velmenende, og budskapet bør alle sykepleiere ikke bare ta til etterretning, men også faktisk gjøre noe med. Vi må bli flinkere til å stå opp for oss selv som gruppe, og ikke bare tenke på oss selv som enkelt individer, først da får vi lønn som fortjent.

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse