fbpx Regjeringen ser problemet Hopp til hovedinnhold

Regjeringen ser problemet

Statssekretær og tidligere NSF-leder Lisbeth Normann avslører ingen konkrete tiltak som kan minske tidstyvene for sykepleierne.

– Hvilke tiltak kan settes inn for å snu denne utviklingen hvor sykepleiere får stadig mindre tid til pasienten?
– Det er behov for å styrke kompetansen og benytte personell på en enda bedre måte. Dette er temaer vi arbeider med i forbindelse med ny Nasjonal helse- og sykehusplan og stortingsmelding om fremtidens primærhelsetjeneste.
– Kan du nevne noen konkrete tiltak dere arbeider med der?
– Vi kan ikke kommentere detaljer i hva som kommer før ny plan/melding er klar.
– Kan du love noen bedring på ikt-siden?
– Det er beklagelig at ikt-systemer er så store tidstyver i dagens helsetjeneste. Visjonen i Stortingsmelding nr 9 «én innbygger – én journal» om at helsepersonell på en enkel måte kan få tilgang til alle nødvendige og oppdaterte opplysninger, ligger fast. Det er et betydelig trykk på IKT-området for å realisere visjonen, som vil bidra til at helsepersonell kan gjøre jobben sin bedre og tryggere.
 – Hva kan dere gjøre med at mange sykepleiere må gjøre oppgaver de er overkvalifisert til?
 – Endringer i helse- og omsorgstjenesten krever endret kompetanse. Det foregår arbeider på nasjonalt nivå blant annet om mulig endret oppgavedeling og hensiktsmessig bemanning. Samtidig har kommuner og helseforetak ansvar for å ha tilstrekkelig kompetanse slik at de kan gi pasientene tilfredsstillende og forsvarlige helse- og omsorgstjenester. 
– Hva synes du om de høye tallene på hvor mange som får fysiske plager og vurderer å slutte i jobben?
– Det er uheldig at så mange sykepleiere opplever å ha for lite tid til pasienter og/eller vurderer å slutte i yrket. Det er også et lederansvar å sørge for riktig bemanning og at sykepleierne har en god arbeidshverdag.

LES: Hele tema

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse