fbpx Ventetiden på prostataoperasjoner redusert fra to år til tre–fire måneder Hopp til hovedinnhold

Ventetiden på prostataoperasjoner redusert fra to år til tre–fire måneder

Bilde fra operasjonsavdelingen ved Stord sjukehus

Tidligere opererte de en eller to prostatapasienter daglig. Nå utfører teamet på Stord sjukehus fire operasjoner på en dag.

Helse Fonna har begynt å utføre flere prostataoperasjoner lokalt, noe som reduserer behovet for at pasienter må reise langt for behandling. Dette kommer frem i en pressemelding fra Helse Fonna.

Strategisk tiltak

– Vi er svært glade for å kunne tilby disse operasjonene her i vår egen region. Det betyr mye for pasientene å slippe lange reiser, sier avdelingssjef Jon Olaussen i pressemeldingen. Ventetiden på operasjon var tidligere på to år, nå er den redusert til tre–fire måneder.

Tiltaket er en del av Helse Fonna sin strategi for å utvide tilbudet av spesialiserte behandlinger i regionen. Siden starten har det vært utført flere vellykkede operasjoner, og både pasienter og pårørende har uttrykt stor tilfredshet med den nye ordningen.

– Flott eksempel

– Det er stort fokus i helsevesenet på å redusere ventelister og ventetid. Dette er et flott eksempel på hvordan det er mulig å få det til, sier klinikkdirektør for kirurgisk klinikk i Haugesund, Kjersti Tollaksen.

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse