fbpx Færre sykehussenger i Norge enn i Europa Hopp til hovedinnhold

Færre sykehussenger i Norge enn i Europa

Norge hadde 3,5 sykehussenger per 1000 innbygger i 2018, mot 4,5 senger i gjennomsnitt i Europa. Men Norge har mer helsepersonell og er nesten best i Norden.

Tallene kommer frem i den årlige OECD-rapporten Health at a Glance: Europe 2020.

Ifølge rapporten er det Tyskland som har flest sykehussenger, med åtte senger per 1000 innbygger, fulgt av Østerrike og Ungarn med henholdsvis 7,3 og 7,1.

Sverige har færrest tilgjengelige senger. Der er det 2,1 senger per 1000 innbygger, melder Statistisk sentralbyrå (SSB).

Norge har flere sykehussenger enn både Danmark (2,4) og Island (2,9), og er på nivå med Finland – som har 3,6 senger per 1000 innbygger.

Ifølge SSB kan noe av forklaringen være at de fleste pasientene som blir behandlet ved norske sykehus, ikke trenger en sykehusseng, men kan reise hjem samme dag som de har fått behandling.

Både Norge og de nordiske landene har imidlertid mer helsepersonell på sykehusene enn gjennomsnittet i Europa. Gjennomsnittet for de 15 europeiske landene som rapporterte sykehusårsverk til OECD, var 15 per 1000 innbygger, mens i Norge er det 19 årsverk.

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse