Unge funksjonshemmede lever i de gamles senger
Da Vetle Roy Krohn-Johnsrud falt i 2015, tok det bare sekunder før han traff bakken. Siden den gangen har han bare fortsatt å falle.
<<Pasientens helsetjeneste>> er Bent Høies mantra. Fine ord, men fungerer det slik i praksis?
Da Vetle Roy Krohn-Johnsrud falt i 2015, tok det bare sekunder før han traff bakken. Siden den gangen har han bare fortsatt å falle.
Det viktigste verktøyet i byggingen av pasientens helsetjeneste er et magisk lite spørsmål. "Hva er viktig for deg?" skriver helseminister Bent Høie
Ina Bjørstads datter har så mange alvorlige diagnoser at hun nærmest vokser opp på sykehus. Men hvorfor spør ingen dem om hvordan de opplever sykehusoppholdene?
Kos og kjærlighet var mer effektivt enn belteseng og store doser medisin da Maja Thune var innlagt.
Valg som tas av personer som er beslutningskompetente skal respekteres av helsepersonell, men det er noen klare grenser.
"Du har kreft." Beskjeden er vanskelig nok å takle. Så kommer valgene du skal ta. Hans Fredrik Donjem er en av dem som ville valgt annerledes hvis han visste det han vet nå.
Filosof og postdoktor Ole Martin Moen mener det er autoritært å mene at ingen mennesker skal få hjelp til å dø.
Sykehjemslege Pernille Bruusgaard ser at livet svinger, også når det nærmer seg slutten.
Tidlig i fjor fikk jeg en telefon fra mitt hjemsted. Det var min bror. Jeg hadde ikke hørt fra ham på en god stund, så jeg skjønte at det var noe viktig.
Pasienter med mistanke om brystkreft fortalte om påkjenningene med ventetid, uvisshet og uvitenhet. Det dannet grunnlaget for et samarbeidsprosjekt som har redusert pasientforløpet betydelig.