fbpx Offentlig ansatte krisemaksimerer Hopp til hovedinnhold

Offentlig ansatte krisemaksimerer

- Offentlig ansatte bruker statskassa som et marked for egne arbeidsplasser og lønn, sier administrerende direktør i Spekter, Lars Haukaas.

I sin kritikk sier Lars Haukaas blant annet om offentlig ansatte:

- De går heller til mediene og krisemaksimerer situasjonen rundt sin egen arbeidsplass for gjennom dette å få politikerne til å "pøse på" med penger i fra statskassa, sier han

- Jeg blir litt oppgitt, jeg, sier forbundsleder i NSF, Eli Gunnhild By.


Krisemaksimerer

- Hvis de ansatte mener de mangler penger for å sikre arbeidsplasser eller lønn, så må de snakke nedsettende om sin egen arbeidsplass for å få journalistene til å kvikne til og lage en historie av det. Dette er ofte en dårlig nyhet for regjeringen, men en dertil god nyhet for opposisjonen. Og blir situasjonen beskrevet som vanskelig nok, så kan det utløses penger fra statskassa, sier Haukaas.


Varsler når faglig uforsvarlig

Eli Gunnhild by oppfatter ikke at sykepleiere bruker media på den måten Haukaas beskriver.

- Sykepleiere varsler om saker som ikke er faglig forsvarlige og som truer pasientsikkerheten. Men jeg blir som sagt litt oppgitt over Haukaas utspill og skjønner ikke helt hvor han vil, sier hun.


Trenger handlingsregel

Haukaas mener dette er et politisk spill som må stoppes. Han ønsker en handlingsregel som begrenser og trekker opp rammer for hvor mye penger som kan brukes på offentlig sektor.

 

 




0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse