fbpx Kommer du, Nils Christian? Hopp til hovedinnhold

Kommer du, Nils Christian?

Thea Martine Olsen og Joakim Stubberud
NSF Student skal snakke sykepleierutdanning, igjen – Kommer du, Nils Christian Tvedt Karlsen? skriver NSFs studentledere.

Nils Christian Tvedt Karlsen (daglig leder av SykepleiePluss) – du sier selv at det er sykepleierstudentene som er eksperter på å studere sykepleie. Med det premisset til grunn er du kanskje også enig i at det er NSF Student som er eksperter på utdanningspolitikk og at debatten med Eli Gunhild Byer en avsporing fra den virkelige debatten – nemlig hvordan skal vi jobbe for å gjøre sykepleierutdanningen bedre. For vi er, på lik linje med deg, enige i at sykepleierutdanningen er moden for endring.

NSF Student har diskutert sykepleierutdanningen og innholdet lenge, og det er ikke uten grunn at det nå kommer som en egen sak til Årsmøtet vårt i juni – studentenes øverste politiske organ. Vi ser behovet for å diskutere prioriteringene innad i utdanningen, nettopp fordi den ikke er «up-to-date». Fremtidens sykepleierutdanning skal tematiseres. Fordi fremtiden har startet allerede – og utdanningen vår trenger en virkelighetsorientering.

Nå er det på tide at studentenes stemme anerkjennes, som den viktigste parten i denne debatten. Det er studentene som opplever den mye omtalte kvaliteten, og det er derfor helt nødvendig at denne debatten også omtaler det.

Vi er enig med deg om behovet for tiltak i utdanningen Karlsen, og vi er glad at du blåser liv i denne debatten. Nå er det imidlertid behov for å snakke om det som faktisk er saken, og det skal studentene gjøre på sitt årsmøte.

Vi har invitert til paneldebatt på Årsmøtet, med temaet «Hva er det viktigste for sykepleierutdanningen akkurat nå?». Kristin Vinje (H), Marianne Aasen (Ap), Unni Hembre (HiOA), Omar (NITO-studentene) og Eli Gunhild By (NSF), og lederen av NSF Student kommer. Så vår invitasjon til deg er åpen, Karlsen – kommer du?

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse