fbpx Stolt NSFer Hopp til hovedinnhold

Stolt NSFer

Jeg opplever at landsmøtet i år bar preg av at mange av delegasjonene var godt forberedt og samkjørte på tvers av fylker, skriver fylkesleder i Telemark, Lillian Elise Esborg Bergane.

Da er landsmøtet 2015 vel overstått. Våre delegater sitter igjen fulle av inntrykk og mer stolte NSF’ere, jeg er også en av dem.

Dette var mitt andre landsmøte. Jeg opplever at landsmøte i år bar preg av at mange av delegasjonene var godt forberedt og samkjørte på tvers av fylker. Dermed var noen avklaringer gjort i forkant av landsmøtet.

Noen av sakene som var til behandling, var det knyttet mer spenning til enn andre. Sak 10 som var foreslått strøket, ble likevel opprettholdt. Saken omhandlet frikjøp av HTV og TV for å kunne utføre arbeid for organisasjonen. Jeg mener at dette er feil ende å begynne i, fordi vi i stedet bør ruste HTV og TV til å bruke avtaleverket og synliggjøre behovet for frikjøpt tid overfor arbeidsgiver.

Endringen i prinsipprogrammet om at NSF ønsker kjønnsnøytrale yrkestitler for sykepleiere, skapte stor debatt på landsmøtet, men kanskje i større grad etter landsmøtet. For min egen del, er det synd at ikke dette ble fremmet av faggruppene selv.

Landsmøtet vedtok også at NSF skal påvirke at det utvikles en kvalitets- og kompetansebasert bemanningsnorm i helsetjenesten. Dette er en etterlengtet tiltak som sykepleierne vil sette stor pris på og vil være spennende å se resultatet av..

I tillegg er det nå vedtatt at også fylkesstyremedlemmer inkludert 1. vara og lokale faggruppeledere kan søke på fagkursstøtte i sitt eget fylke. Det vil være svært positivt for disse to målgruppene.

LES OGSÅ:

Førstereis

Nå skal vi jobbe for kjønnsøytral tittel

Endringen i prinsipprogrammet om at NSF ønsker kjønnsnøytrale yrkestitler for sykepleiere, skapte stor debatt på landsmøtet.

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse