Doktorgrad Konsekvenser av kateterbasert hjerteintervensjon

Illustrasjon for nye doktorgrader

«Percutaneous pulmonary valve implantation impact on clinical outcome, patients self-reported health, psychosocial function, and hospital costs in patients with congenital heart disease»

I sitt doktorgradsarbeid har Brith Andresen studert ulike effekter og konsekvenser av at pasienter med medfødt hjertesykdom får perkutan kateterbasert innsetting av kunstig pulmonalklaff. Denne lite invasive teknikken ble først tatt i bruk i Norge i 2007, og Andresen konluderer med at den har positive konsekvenser for pasienter og at med en liten reduksjon i prisen for selve klaffen, også vil være en kostnadseffektiv løsning for sykehusene.

  • Doktorand: Brith Andresen
  • Disputas: 20. desember
  • Utgått fra: Institutt for klinisk medisin, Universitetet i Oslo

 

Les også: