fbpx Konsekvenser av kateterbasert hjerteintervensjon Hopp til hovedinnhold

Doktorgrad Konsekvenser av kateterbasert hjerteintervensjon

Illustrasjon for nye doktorgrader
Illustrasjon: Mostphotos / Hilde Rebård Evensen

Dette er presentasjon av en doktoravhandling. Kontakt doktoranden for mer informasjon.

« Percutaneous pulmonary valve implantation impact on clinical outcome, patients self-reported health, psychosocial function, and hospital costs in patients with congenital heart disease »

I sitt doktorgradsarbeid har Brith Andresen studert ulike effekter og konsekvenser av at pasienter med medfødt hjertesykdom får perkutan kateterbasert innsetting av kunstig pulmonalklaff. Denne lite invasive teknikken ble først tatt i bruk i Norge i 2007, og Andresen konluderer med at den har positive konsekvenser for pasienter og at med en liten reduksjon i prisen for selve klaffen, også vil være en kostnadseffektiv løsning for sykehusene.

  • Doktorand: Brith Andresen
  • Disputas: 20. desember
  • Utgått fra: Institutt for klinisk medisin, Universitetet i Oslo

 

Les også:

Skriv ny kommentar

OSLO 1972: Streik blir den ventede sykepleier-reaksjon på statsminister Trygve Brattclis tilbud til Sykepleieraksjonen 1972. Han vil ikke imøtekomme sykepleiernes krav om tre lønnsklassers opprykk, men vil bl. a. foreslå skattepolitiske tiltak. Her aksjonskomiteen f.v. Anne-Lise Bergenheim, Bjørg Wendelborg, Aud Vinje, Christine Thorstensen, Eva Heyerdahl og Anne-Marie Grøygaard, som holder uravsteming pr. telefon til landets sykehus. det er ventet at de ikke vil godta dette. Foto: Vidar Knai / NTB / Scanpi

Sykepleiens historiske arkiv

Sykepleien har dekket sykepleiernes hverdag helt siden 1912.

Finn ditt gullkorn blant 90 000 sider.