fbpx Lite søvn ved sen-tidlig-vakter Hopp til hovedinnhold

Doktorgrad Lite søvn ved sen-tidlig-vakter

Dette er presentasjon av en doktoravhandling. Kontakt doktoranden for mer informasjon.

<< Shift work: The importance of sufficient time for rest between shifts >>

Sykepleierne som deltok i avhandlingens undersøkelser, sov to timer mindre mellom sen-tidlig-vakter (5,6 timer) enn mellom to kveldsvakter (7,6 timer). Avhandlingen indikerer at sen-tidlig vakter også kan knyttes til mer søvnighet under dagvakten og økt risiko for sykefravær.

  • Doktorand: Øystein Vedaa
  • Disputas: 28. november 2017
  • Utgått fra: Institutt for samfunnspsykologi, Universitetet i Bergen
Les også:

Skriv ny kommentar

OSLO 1972: Streik blir den ventede sykepleier-reaksjon på statsminister Trygve Brattclis tilbud til Sykepleieraksjonen 1972. Han vil ikke imøtekomme sykepleiernes krav om tre lønnsklassers opprykk, men vil bl. a. foreslå skattepolitiske tiltak. Her aksjonskomiteen f.v. Anne-Lise Bergenheim, Bjørg Wendelborg, Aud Vinje, Christine Thorstensen, Eva Heyerdahl og Anne-Marie Grøygaard, som holder uravsteming pr. telefon til landets sykehus. det er ventet at de ikke vil godta dette. Foto: Vidar Knai / NTB / Scanpi

Sykepleiens historiske arkiv

Sykepleien har dekket sykepleiernes hverdag helt siden 1912.

Finn ditt gullkorn blant 90 000 sider.