fbpx Sykepleieres opplevelse av å passe til yrket Hopp til hovedinnhold

Sykepleieres opplevelse av å passe til yrket

« Opplevelsen av å passe til yrket: En studie av norske sykepleieres profesjonstilknytning »

Ved hjelp av data fra StudData har Nesje sett på norske sykepleiere og sykepleierstudenters opplevelse av å passe til yrket. Hun ser blant annet at profesjonsidentifikasjonen kan styrkes når personligheten er assosiert med å være empatisk og ønsket om å hjelpe er en bakenforliggende motivasjon. Nesje mener dette gir støtte til antakelsen om at sykepleiere bør ha noen iboende egenskaper assosiert med omsorg for å oppleve at de egner seg som sykepleier, men samtidig mener hun avhandlingen nyanserer en slik antakelse.

  • Doktorand: Kjersti Nesje
  • Disputas: 23. januar 2017
  • Utgått fra: Senter for profesjonsstudier, HiOA

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse