fbpx Sykepleieres opplevelse av å passe til yrket Hopp til hovedinnhold

Doktorgrad Sykepleieres opplevelse av å passe til yrket

Dette er presentasjon av en doktoravhandling. Kontakt doktoranden for mer informasjon.

« Opplevelsen av å passe til yrket: En studie av norske sykepleieres profesjonstilknytning »

Ved hjelp av data fra StudData har Nesje sett på norske sykepleiere og sykepleierstudenters opplevelse av å passe til yrket. Hun ser blant annet at profesjonsidentifikasjonen kan styrkes når personligheten er assosiert med å være empatisk og ønsket om å hjelpe er en bakenforliggende motivasjon. Nesje mener dette gir støtte til antakelsen om at sykepleiere bør ha noen iboende egenskaper assosiert med omsorg for å oppleve at de egner seg som sykepleier, men samtidig mener hun avhandlingen nyanserer en slik antakelse.

  • Doktorand: Kjersti Nesje
  • Disputas: 23. januar 2017
  • Utgått fra: Senter for profesjonsstudier, HiOA
Les også:

Skriv ny kommentar

Kommenter artikkel
OSLO 1972: Streik blir den ventede sykepleier-reaksjon på statsminister Trygve Brattclis tilbud til Sykepleieraksjonen 1972. Han vil ikke imøtekomme sykepleiernes krav om tre lønnsklassers opprykk, men vil bl. a. foreslå skattepolitiske tiltak. Her aksjonskomiteen f.v. Anne-Lise Bergenheim, Bjørg Wendelborg, Aud Vinje, Christine Thorstensen, Eva Heyerdahl og Anne-Marie Grøygaard, som holder uravsteming pr. telefon til landets sykehus. det er ventet at de ikke vil godta dette. Foto: Vidar Knai / NTB / Scanpi

Sykepleiens historiske arkiv

Sykepleien har dekket sykepleiernes hverdag helt siden 1912.

Finn ditt gullkorn blant 90 000 sider.