fbpx Tre fagforbund fordømmer angrepet på al-Shifa-sykehuset i Gaza Hopp til hovedinnhold

Tre fagforbund fordømmer angrepet på al-Shifa-sykehuset i Gaza

Norsk Sykepleierforbund, Legeforeningen og Psykologforeningen fordømmer Israels angrep på al-Shifa-sykehuset i Gaza. De ber om umiddelbar våpenhvile og tilgang på humanitær hjelp.

Mandag morgen meldte palestinske helsemyndigheter at det var funnet mange drepte, og at det var store ødeleggelser på al-Shifa-sykehuset i Gaza. Det ble oppdaget etter at israelske soldater mandag morgen trakk seg ut av området etter to ukers krig på sykehusområdet.

NSF: – Totalt uakseptabelt

– Israels angrep på Shifa-sykehuset i Gaza er totalt uakseptabelt og brudd på internasjonal humanitær lov. Helsetjenesten i Gaza er offisielt destruert. Vi står i solidaritet med palestinske helsepersonell og pasienter, og vi fordømmer angrepet på det sterkeste. Helsetjenester og helsepersonell har en spesiell beskyttelse som må sikres uansett, sier Lill Sverresdatter Larsen, leder i Norsk Sykepleierforbund, i en pressemelding.

Legeforeningen: – Uholdbart

– Situasjonen for sivilbefolkningen i Gaza er en humanitær krise. At sykehus og helsepersonell har blitt angrepet gjennom flere måneder, gjør situasjonen enda mer uholdbar. Prinsippet om medisinsk nøytralitet er urokkelig. Vi ber derfor om at alle tar til orde for umiddelbar våpenhvile og tilgang på humanitær hjelp, sier Anne Karin Rime, president i Legeforeningen, i pressemeldingen.

Psykologforeningen: – Brudd på humanitærretten

– Alle handlinger som utsetter sivile og helsepersonell for livsfare, må avsluttes. Angrep på helsepersonell og deres pasienter er et brudd på humanitærretten. Det må Israel respektere, sier Håkon Kongsrud Skard, president i Psykologforeningen.

Sykepleien skrev om Israels militære angrep på sykehuset i november i fjor:

2 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

MCR

2 uker 3 dager siden

NSF bør ikke engasjerer seg i politikk og særlig når NSF ledelse er stor sett partisk. NSF lederen fordømmer ikke Hamas terrorister som brukte sykehuset som hovedkontor og gjemte seg bak pasienter og helsepersonell for å krige i mot IDF.
Israel har rett til å forsvare seg selv etter at Hamas begynte krigen 7.oktober.

TA

Førsteamanuensis
2 uker 3 dager siden

NSF bør definitivt engasjere seg i politikk. Helse ER politikk. Destruksjonen av Gaza inkludert helseinstitusjoner er villet politikk som bygger på en sionistisk forståelse av et Stor-Israel. Dette er ekstremisme og apartheid i sin ytterste form. Det er lenge siden verden så en slik brutalitet ramme så mange sivile. Om du tror at ‘krigen’ startet 7. oktober 2023 bør du søke mer kunnskap.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse