fbpx Kommer seg ikke ut av Gaza som planlagt Hopp til hovedinnhold

Kommer seg ikke ut av Gaza som planlagt

Bilde av det norske NORWAC-teamet i Gaza

Den israelske hæren klarte ikke å få de gjenværende medlemmene av det norske teamet på Det europeiske sykehuset i Khan Younis ut av krigsområdet onsdag kveld.

– Den israelske hæren kunne ikke gi koordinering til WHO-transport, sa lege Erik Fosse til NRK onsdag kveld.

Det norske legetemaet bestående av seks helsepersonell, inkludert to operasjonssykepleiere, har arbeidet på Det europeiske sykehuset i Khan Younis siden 10. januar.

Fosse sa onsdag kveld at området rundt sykehuset sør på Gaza er en krigssone.

– Vi hører skyting rundt sykehuset hele tiden og får inn ganske mange skadde. Vi utfører rundt 20–30 operasjoner hver dag.

Transporteres ut mandag

– Planen er at de kommer seg ut mandag, sier NORWACs Kristil Haraldstad til Sykepleien torsdag. Hun jobber med å koordinere innsatsen fra NORWACs base i Kairo.

– Men de lider ingen nød. De har mat og vann, og masse å gjøre, sier Haraldstad.

Operasjonssykepleier Kjersti Fiveland og halvparten av teamet forlot Khan Younis onsdag i forrige uke. Fiveland er nå hjemme i Norge.

Nytt team om tre uker

Når resten av teamet med operasjonssykepleier Hilde Vollan kommer seg ut av Gaza neste uke, blir det en liten pause i NORWACs innsats. Planen er at et nytt team skal inn tredje uka i februar.

– Problemet nå er at flere av sykehusene blir beskutt, så det er få sykehus å jobbe på. Per i dag er det kun Det europeiske sykehuset, og her er det allerede en del helsepersonell. Vi må være der hvor det er behov, sier NORWACs Kristil Haraldstad. Hun tror og håper at flere sykehus åpnes igjen snart, og i hvert fall i tide til neste NORWAC-team.

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse