fbpx Undersøkelse: Flertall for å ansette flere det i offentlige helsevesenet Hopp til hovedinnhold

Undersøkelse: Flertall for å ansette flere det i offentlige helsevesenet

To av tre nordmenn mener det bør ansettes flere i det offentlige helsevesenet, fremfor å øke bruken av private helsetjenester, ifølge en ny undersøkelse.

69 prosent sier de foretrekker økt bemanning i offentlig sektor fremfor mer bruk av private helsetjenester. Bare 11 prosent svarer at de er uenig i dette synet, skriver Dagsavisen [krever abonnement].

Undersøkelsen er gjennomført av Sentio på oppdrag fra Fagforbundet.

– Mer problem enn gode

– Dette viser at befolkningen ser på private helsetjenester mer som et problem enn et gode, sier Mette Nord, leder av Fagforbundet.

55 prosent svarer at de er enig i at private helsetjenester gjør det vanskeligere for det offentlige helsevesenet å rekruttere nok personell. Personer med en inntekt på over en million kroner i året er mest uenig i denne påstanden.

– Ond spiral

– Når stadig flere får private helseforsikringer, vil de trekke folk ut av det offentlige og inn i det private. Da får du en ond spiral, som gjør at køene faktisk blir lengre for vanlige folk, sier Nord til Dagsavisen.

1000 personer fra hele landet deltok i undersøkelsen, som ble gjennomført i midten av juni. Feilmarginen er på opptil 3,1 prosentpoeng ved en 50-50-fordeling.

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse