fbpx Legene har fått nytt tillegg ved Sykehuset Telemark – sykepleierne forventer det samme Hopp til hovedinnhold

Legene har fått nytt tillegg ved Sykehuset Telemark – sykepleierne forventer det samme

Bekymringsmeldinger fra ansatte sykepleiere og leger ved Sykehuset Telemark gir nå resultater. Men foreløpig bare for legene.

I slutten av juni skrev 50 ansatte sykepleiere og helsesekretærer ved medisinsk klinikk i Skien en bekymringsmelding til ledelsen.

Ifølge lokalavisen Telemark Arbeiderblad [krever abonnement] handler brevet om at de ansatte ikke blir hørt av ledelsen:

«Vi er bekymret for pasientsikkerheten og arbeidsplassen vår. Over en periode på flere år har vi hørt om innsparingskrav fra ledelsen og vi har kjent det på kroppen. Det har vært knepet inn på alle kanter. Alle skal jobbe fortere og mer effektivt, men midlene til gjøre dette er tatt bort. Vi har over tid mistet nødvendig og verdifull kompetanse til fastlegekontor, kommune og andre sykehus.»

Du kan lese hele brevet lenger ned i saken.

Støttes av NSF

– Vi støtter de ansattes bekymring om lange ventelister og høyt arbeidspress, sa foretakstillitsvalgt for Norsk Sykepleierforbund (NSF), Janne Guldbjørnsen, til Telemark Arbeiderblad i juni.

Legene ved sykehuset skrev et eget brev.

Sykehusdirektør Tom Helge Rønning tok bekymringsmeldingene på alvor, ifølge NRK:

– Vi skal gå i dialog med de ansatte for å få innspill og mer detaljert fra deres side.

Legene først

Nå har noen av LIS-legene fått rekrutteringstillegg.

– Sykepleierne har ikke fått dette ennå, men forventer også å få dette, sier foretakstillitsvalgt Janne Guldbjørnsen til Sykepleien.

Hun forteller at det er gjennomført en rekke allmøter og at de har fått signaler fra ledelsen om at noe er på gang, også for sykepleierne og andre ansatte.

– Vi antar det skjer noe nå når fellesferien snart er over, sier Guldbjørnsen.

Organisasjonsdirektør ved Telemark Sykehus, Marianne Molstad, sier at det ikke er innført noe rekrutteringsstipend på generelt grunnlag blant legene i helseforetaket.

– Det innføres et rekrutteringstillegg som et strakstiltak for LIS2/3. Tiltaket er tidsbegrenset og gjelder for perioden 1. juli 2024 til 31. desember 2025. Det gjelder kun for de indremedisinske fagene, og er et av flere tiltak knyttet til Medisinsk klinikk, skriver hun i en e-post.

Ikke besluttet for sykepleierne

Molstad skriver også at det er ikke besluttet å innføre tilsvarende tiltak for sykepleiere eller andre yrkesgrupper, herunder øvrige leger i klinikken.

– Det iverksettes flere andre tiltak knyttet til ledelse, samhandling og oppfølging av medisinsk klinikk utover rekrutteringstillegget for LIS2/3, forteller Molstad.

Medisinsk klinikk får formelt ny konstituert leder 5. august. Det er Robin M. Kåss som tar over, han er tidligere ordfører for Arbeiderpartiet i Porsgrunn og lege. Han var statssekretær for Jonas Gahr Støre, da han var helseminister i 2013. 

Han vil fortsette å lede Akutt- og beredskapsklinikken i tillegg til Medisinsk klinikk.

– Leger får oftere gjennomslag

Foretakstillitsvalgt for NSF synes det er synd at legene oftere får gjennomslag for å bruke økonomiske virkemidler og høyere lønn for å rekruttere og beholde ansatte. 

– Når det gjelder sykepleiere, derimot, ser det ut til at denne viljen forsvinner, og tiltakene for å forbedre forholdene skal koste så lite som mulig. Dette er til tross for at vi konkurrerer direkte med kommuner og private aktører som tilbyr bedre lønn, mener foretakstillitsvalgt for NSF, Janne Guldbjørnsen.

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse