fbpx Helse Sør-Øst med milliardresultat – men fire sykehus gikk i minus Hopp til hovedinnhold

Helse Sør-Øst med milliardresultat – men fire sykehus gikk i minus

Det foreløpige resultatet i Helse Sør-Øst viser et årsresultat på 1,6 milliarder kroner i 2023. Men fire av sykehusene i regionen gikk i minus.

Helse Sør-Øst skriver i en pressemelding at helseforetakets foreløpige resultat for fjoråret var på 1,6 milliarder kroner. 

– For å kunne investere det som er nødvendig slik at pasientene får gode og likeverdige tjenester også i framtida, er det nødvendig med tydelig prioritering og bedre drift i sykehusene i regionen, sier styreleder i Helse Sør-Øst RHF, Svein Gjedrem.

Foretakets evne til å investere oppholdes, selv om driften har vært krevende i helseforetakene i regionen, og de økonomiske resultatene er negative i flere av dem, heter det i pressemeldingen.

Sykehusene som går i minus, er: 

  • Sykehuset i Vestfold HF
  • Sykehuset Innlandet HF
  • Sykehuset Telemark HF
  • Sykehuset Østfold HF

Totalt har de fire sykehusene et negativt resultat på rundt 500 millioner. Helse Sør-Øst vil tilføre disse 400 millioner.

– Sykehusene har ikke noe økonomisk formål, og alle penger som bevilges, går til å bedre befolkningens helse, i dag og i årene som kommer, sier styreleder Gjedrem.

 

1 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Anne

Psyk spl
2 måneder 1 uke siden

Mens direktørene i Helse Sør-Øst vifter fornøyd med et overskudd på godt over milliarden, ligger pleierne hjemme og slikker sine sår etter å ha blitt alvorlig skadet på jobben og/ eller er langtidssykemeldt på grunn av utbrenthet. Det er OGSÅ noe av resultatet i regnskapet for 2023. Men det er muligens ikke så mye å snakke høyt om.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse